SEGRE

VEÏNS MEDI AMBIENT

Acció ciutadana per salvar arbres

Veïns de Cardenal Cisneros reguen amb galledes els del seu carrer ja que “estan a punt de morir i davant de la inacció de la Paeria” || Insten l’empresa de jardineria a actuar

Els veïns ahir amb galledes i una mànega regant els arbres a Cardenal Cisneros.

Els veïns ahir amb galledes i una mànega regant els arbres a Cardenal Cisneros.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del carrer Cardenal Cisneros s’han proposat salvar de la mort els arbres d’aquesta via i han decidit regar-los pel seu compte. La iniciativa va ser de Maria Teresa Palau, que dijous passat va fer una crida a diversos veïns “arran del pèssim estat en què es troben tots els arbres del carrer”. Una vegada es va pondre el sol, amb un rasclet van fer una petita bassa a la terra on hi ha l’arbre plantat per aconseguir mantenir l’aigua “ja que la base és molt plana i de seguida l’aigua se’n va cap a la calçada”. Va explicar que dijous passat van regar amb galledes, però ahir també van utilitzar mànegues.

Són conscients que la seua actuació potser no tindrà sentit “perquè els arbres estan a punt de morir”, per la qual cosa va instar l’empresa encarregada “a fer la resta de la feina”. Palau va explicar que fa uns dies van denunciar el “pèssim” estat dels arbres a l’ajuntament a través de l’aplicació Appunta, “però no ens van fer cas”. Va afirmar que en tres dies “alguns van passar de tenir fulles verdes a estar completament seques”.

En un altre ordre, un dels grans arbres trasplantats a la plaça de l’estació de trens, procedent de la plaça Ramon Berenguer IV, continua en un estat crític i està sent tractat per evitar que es mori.

La Paeria va denunciar dimecres passat que l’empresa que gestiona el manteniment dels parcs i jardins de la ciutat, l’UTE Jardiners, està incomplint el contracte al no mantenir operatius tots els regs, la qual cosa causa la mortalitat d’arbres, per la qual cosa amenaça d’imposar-li sancions.

tracking