SEGRE

QUEIXES BARRIS

Veïns de Ciutat Jardí denuncien inseguretat per l'onada de robatoris

Demanen el reforç de la vigilància policial davant l’augment dels delictes || Un jove va assaltar dilluns una dona de 65 anys per robar-li el mòbil a Rovira Roure

Vista aèria del barri de Ciutat Jardí de Lleida.

Vista aèria del barri de Ciutat Jardí de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Ciutat Jardí van alertar ahir d’un increment de robatoris en diversos punts del barri, una situació “cada vegada més habitual que està generant molta inseguretat”. Així ho va assegurar el president de la comunitat de veïns, Hèctor Garvín, que va denunciar que “la presència policial és nul·la en aquesta zona”, per la qual cosa va demanar solucions davant de l’onada de delictes. Segons va explicar Garvín, en els últims mesos s’han registrat diversos robatoris en terrasses i plantes baixes, així com a l’interior de diversos habitatges. “Els veïns ens sentim cada vegada més desprotegits i ens preocupa que la cosa vagi a més si no s’hi posa fre”, va apuntar. L’últim incident es va produir dilluns a la tarda a l’encreuament de l’avinguda Rovira Roure amb el carrer Vall Ferrera, quan un jove va assaltar una veïna de 65 anys per robar-li el mòbil. Els fets van tenir lloc poc després de les 20.30 hores, quan la dona estava passejant el seu gos. Pel que sembla, un jove la va empènyer, la va fer caure per sostreure-li el telèfon i va fugir del lloc. Encara que el president de l’associació de veïns de Ciutat Jardí va destacar que “per sort no són tan habituals els assalts en ple carrer com els robatoris d’habitatges”, va posar èmfasi que “no volem que la falta de vigilància policial propiciï un augment d’aquests delictes”. Per aquesta raó, Garvín va fer una crida a incrementar les patrulles en servei de vigilància pel barri, ja siguin de la Guàrdia Urbana o dels Mossos d’Esquadra.

A començaments d’any, al febrer, els Mossos van detenir una parella de nacionalitat albanesa acusada de robar joies, diners i rellotges d’una casa d’aquesta urbanització. Segons el balanç de criminalitat que va dur a terme la Junta Local de Seguretat de la Paeria, la ciutat de Lleida ha registrat en els sis primers mesos d’aquest any un increment dels robatoris amb violència i els robatoris amb força en interior de vehicles. Aquests últims han augmentat un 42% respecte a l’any passat, amb un total de 1.402. No obstant, en el primer semestre de l’any s’han reduït un 0,9% els robatoris en habitatges. En aquest sentit, la Paeria va destacar el descens d’aquest tipus de delictes en zones de l’Horta de Lleida i a la Bordeta després del reforç dels controls policials.

tracking