SEGRE

BARRIS EQUIPAMENTS

El solar de Magisteri continua abandonat dos anys i mig després de la demolició de l'edifici

La Generalitat diu que és impossible habilitar un pàrquing abans del novembre per les obres del carrer Sant Martí || Els veïns, en canvi, veuen urgent aquesta actuació davant de la pèrdua d’aparcaments

El solar de Magisteri acull actualment materials i maquinària de les obres del carrer Sant Martí.

El solar de Magisteri acull actualment materials i maquinària de les obres del carrer Sant Martí.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos anys i mig després que fos demolit l’edifici de l’antiga escola de Magisteri, situat entre els carrers Camp de Mart i Sant Martí, el solar segueix en desús i a l’espera que es construeixi un nou equipament. L’edifici va ser enderrocat entre finals del 2016 i principis del 2017 després que estigués en desús des de l’any 1992, quan s’hi va detectar aluminosi. La Generalitat, que n’és la propietària, va anunciar que tenia previst habilitar provisionalment el solar com a aparcament de pagament una vegada que estigués llesta la demolició, cosa que de moment no ha fet. Arran de l’abandó de l’espai, els veïns han reclamat que es faci un pàrquing provisional a l’espera que comencin les obres de la nova delegació de la Generalitat a Lleida. En aquest sentit, el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, va assenyalar que actualment és impossible condicionar el solar com a pàrquing perquè està sent utilitzat per l’empresa encarregada de les obres de renovació de la xarxa d’aigües del carrer Sant Martí per emmagatzemar la maquinària, el material i serveis. Les obres van començar a finals del mes de juliol i es preveu que durin fins a mitjans de novembre. Així mateix, Farré va assenyalar que les obres del futur edifici “no tenen data d’inici fixada” i ja va advertir que aquest projecte “és a llarg termini”.

Per la seua part, l’associació de veïns de Jaume I va reclamar ahir que s’habilités el solar com a pàrquing, ja que a causa de les obres de Sant Martí s’han perdut moltes places d’aparcament i va instar el Govern i la Paeria a buscar una solució com més aviat millor. “L’actuació que està duent a terme la Paeria a Sant Martí ha comportat que sigui necessari habilitar l’espai com a aparcament, ja que porta anys en desús”, va dir el president veïnal, Jaume Millas, que va afegir que les obres de Sant Martí “estan creant seriosos problemes als comerciants d’aquest carrer, ja que ara amb prou feines hi passen clients”. Així mateix, Millas va qualificar com “un delicte no donar un ús a aquest espai, ja que està en una ubicació perfecta perquè sigui un aparcament per a tot el Centre Històric”.

La Paeria negocia perquè el solar aculli un aparcament i que estigui “a disposició dels veïns”

Per la seua part, el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, va dir el passat 18 de juliol que estan negociant amb la Generalitat habilitar l’espai com a aparcament públic i que estigui “a disposició dels veïns”. Abans de la demolició de l’edifici, el pati de Magisteri ja era utilitzat com a aparcament després del seu tancament.

Denuncien un augment dels toxicòmans al Barri Antic La plataforma Som Veïns, del Centre Històric, va denunciar ahir que aquestes últimes setmanes hi ha hagut un augment “alarmant” de toxicòmans als carrers del barri. “Abans s’amagaven al Turó de la Seu Vella o zones més boscoses, però ara ja se’ls pot veure en ple carrer i en grups, a més deixen xeringues usades i tota mena de material per poder drogar-se”, va assenyalar un portaveu de l’entitat veïnal, que va al·legar que un dels llocs més freqüentats pels toxicòmans és “els voltants de la plaça Cervantes, especialment al carrer Pere de Coma, mentre que abans se’ls veia més a la plaça Josep Solans”. D’altra banda, Som Veïns ha denunciat que “tant la venda il·legal com la presència de temporers dormint als carrers segueix igual, n’hi ha més de mig centenar que porten dormint tot l’estiu o a la Casa de Fusta del carrer Cavallers o bé al carrer Nou”, va explicar el portaveu.

tracking