SEGRE

ONZE DE SETEMBRE EFEMÈRIDE

Acte institucional unitari per a la Diada de Paeria, Diputació i Govern a la Seu Vella

Està previst el dia 9 amb la presència del president de la Generalitat i no fer pregó el dia 11

L’acte institucional que la Paeria va celebrar a la Seu Vella el dia 11 de setembre de l’any passat.

L’acte institucional que la Paeria va celebrar a la Seu Vella el dia 11 de setembre de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria, la Diputació i la Generalitat celebraran aquest any un acte institucional conjunt a Lleida per commemorar l’Onze de Setembre. Segons ha pogut saber aquest diari, està programat a la Seu Vella el dia 9 de setembre a l’espai habilitat davant el pont llevadís en què una placa recorda els lleidatans caiguts al lloc que va patir la ciutat el 1707 per les tropes borbòniques. Així mateix, està prevista la presència del president Quim Torra.

D’aquesta manera, l’ajuntament no organitzarà aquesta vegada el seu propi acte institucional, sinó que serà unitari de les tres institucions i dos dies abans de la Diada.

De fet, tret de modificacions d’última hora, el dia 11 no està previst cap acte oficial organitzat per la Paeria. L’any passat, el 9 de setembre va ser l’acte institucional de la Generalitat, la Diputació va fer la seua ofrena floral el dia 10 i l’11 va tenir lloc el pregó institucional de la Paeria. En canvi, sí que es mantindrà la marxa de torxes pel carrer Cavallers la nit del 10 de setembre. També en el marc de la Diada, hi haurà una ruta que visitarà espais històrics vinculats a la Guerra de Successió a la ciutat de Lleida, entre aquests l’edifici del Roser, convertit des de l’any 2017 en parador nacional de turisme.

La Seu Vella acull els actes institucionals de la Diada des del 2010, quan es van traslladar a aquest monument a causa precisament de les obres d’adequació del Roser en parador. No obstant, alguns partits, institucions i particulars continuen fent la seua ofrena floral al vestíbul d’aquest edifici, on hi ha una placa que recorda la caiguda de Lleida.

La Crida insta a recuperar el Roser com a seu de la commemoració La Crida per Lleida- CUP insta el govern de la Paeria que restitueixi l’acte institucional de l’Onze de Setembre a l’edifici del Roser, “on s’havia portat a terme tradicionalment fins que el govern d’Àngel Ros el va desplaçar a la Seu Vella, en una pèrdua de referència estimada de l’edifici com a lloc de memòria comuna de tots els lleidatans”. La formació recorda que ERC, grup del qual forma part l’alcalde, “no assisteix a l’acte institucional de la Seu Vella” i insta organitzacions i entitats a mantenir la seua ofrena al Roser.

tracking