SEGRE

L'ajuntament de Lleida modificarà l'ordenança de patinets elèctrics

Establirà un quadre de sancions i intensificarà la senyalització per indicar en quins horaris i per quines vies podran circular

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit la comissió de Polítiques de Gestió de la Seguretat i el Civisme.

L'ajuntament de Lleida modificarà l'ordenança de patinets elèctricsJavi Martín / Ajuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida modificarà l’ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles amb canvis que afectaran els 'vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes de força muscular o elèctrics'. L'objectiu, segons el consistori, és adaptar la normativa a les actualitzacions de la llei de l’any 2015, fet que comportarà a la vegada una modificació del quadre de sancions.

La comissió informativa per les Polítiques de Gestió de la Seguretat i el Civisme, presidida per l’alcalde, Miquel Pueyo, ha acordat aquest dimecres trametre l’actualització del quadre de sancions a la comissió d’Economia, que serà l’encarregada d’establir quines són les multes per les possibles infraccions que es cometin circulant en patinet o bicicleta i nous elements de mobilitat.

Les sancions es ratificaran per decret d’alcaldia però s’ ha acordat, en consens amb tots els grups municipals, que abans ho estableixi la comissió d’economia. En la modificació de l’ordenança hi participaran els col·lectius vinculats a aquests nous vehicles de mobilitat, com són l'associació VMP i BAC.

L’equip de govern de la Paeria ha anunciat que la modificació de l’ordenança es complementarà amb una campanya de difusió i comunicació específica entre la ciutadania. En aquest sentit, una de les primeres accions de senyalització que es durà a terme serà la instal·lació de vinils al carrer Major, amb pictogrames dels patinets que reproduiran el missatge que de les 9 del matí fins a les 9 de la nit no es pot circular en patinet. En aquesta campanya també s’inclourà la normativa referent a la circulació de les bicicletes.

tracking