SEGRE

REGADIUS PROJECTES

Peramola i Bassella descarten regar l'any vinent

Agricultors demanen una rebaixa de la llum

Un dels regants afectats mostra aspersors ja instal·lats que ha hagut de costejar.

Un dels regants afectats mostra aspersors ja instal·lats que ha hagut de costejar.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat de regants de Peramola i Bassella descarta regar al 2020, ja que està pendent de l’inici de les obres de l’última fase dels regs de compensació pel pantà de Rialb, a càrrec de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i que beneficiaran 1.331 hectàrees de cultius. La CHE va adjudicar les obres per més de 2 milions d’euros al mes de juliol i els regants, un total de 103, van dir ahir que “les obres no han començat i no hem vist cap màquina sobre el terreny”.

El termini dels treballs és de deu mesos. El president de la comunitat, Joan Puig, va dir ahir que “ja estem escarmentats després de tants ajornaments i donem per perduda la campanya del proper any”. Els agricultors reclamen també una rebaixa de la tarifa de la llum per poder contribuir a compensar la inversió a la qual han de fer front els pagesos per construir la xarxa terciària.

Fonts de la CHE van assegurar que les obres sí que han començat encara que “se centren en les fàbriques, on estan construint les bombes i els motors”. Van indicar que l’organisme treballa perquè puguin regar “com més aviat millor”.

tracking