SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen dos germans per clavar puntades de peu i cops de puny a una companya d'institut a Lleida

Hauran de fer tasques socioeducatives durant tres mesos i indemnitzar-la amb 1.200 euros || Li van clavar puntades de peu i cops de puny a la sortida del centre

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a tres mesos de tasques socioeducatives dos germans que van agredir una companya d’institut, que també hauran d’indemnitzar amb 1.200 euros per les ferides que li van causar. El tribunal ratifica la sentència en primera instància del jutjat de Menors de Lleida i desestima el recurs presentat per la defensa dels acusats, que va al·legar que es va vulnerar la seua presumpció d’innocència i no hi havia proves per considerar-los culpables. L’Audiència els condemna per un delicte lleu de lesions.

Els fets van tenir lloc el 24 de setembre de l’any passat a l’entorn d’un institut de Lleida, segons consta en la sentència a què ha tingut accés aquest diari. L’Audiència dóna credibilitat a la denúncia de la víctima, de la qual explica que “va mantenir en tot moment una versió dels fets idèntica i va explicar que va ser agredida pels dos denunciats a la sortida de l’institut”. L’adolescent, segons la interlocutòria, havia tingut al matí un incident amb un dels acusats “durant el qual tots dos es van insultar”. Posteriorment, el menor “la va empènyer i ella va reaccionar empenyent-lo, procedint ell a estirar-li els cabells i a tirar-la a terra, moment en què la van agredir els dos denunciats amb puntades de peu i cops de puny, sense cap tipus d’agressió prèvia per la seua part”. Va patir lesions compatibles amb l’agressió com “quatre escoriacions a la regió mandibular i la zona cervical, dolor a la zona escapular i lumbar dreta i un eritema supraclavicular de les quals va tardar 15 dies a guarir-se”. Per tot això, el tribunal determina que contra els acusats hi ha un clar contingut incriminatori i suficient per “acreditar, sense cap dubte, com a conclusió lògica, que van ser els qui van agredir la denunciant a la sortida del centre escolar”. La sentència de l’Audiència és ferma i no es pot recórrer.

Augmenten un 24% els delictes comesos per menors a Lleida

El jutjat de Menors de Lleida va registrar l’any passat 396 delictes comesos per menors d’entre 14 i 18 anys, la qual cosa també es tradueix en un increment del 24% de fets delictius, segons les dades de Fiscalia. Per tipus de delicte, els més habituals són els perpetrats contra el patrimoni, amb 74; i el robatori, amb 66 imputats. Quant als delictes contra les persones, quinze menors van ser investigats el 2018 per lesions, onze per abusos sexuals −set més que l’any anterior−, dos per agressions sexuals i tres per violència de gènere. Vuit adolescents més van ser imputats per conduir sense carnet, així mateix, hi va haver 112 casos que es van arxivar perquè els suposats autors eren menors de 14 anys, és a dir, inimputables. Aquesta xifra suposa un 25 per cent més que l’any 2017.

tracking