SEGRE

PAERIA EMPRESES MUNICIPALS

Picaraballa de Talamonte i PSC i Cs pel recurs de l'EMU contra Torre Salses

PSC i Cs diuen que es van presentar de forma irregular al no informar-ne el consell || Talamonte veu “penosa” la crítica i els acusa d’anar en contra de l’interès municipal

Primer ple amb el nou consistori de Miquel Pueyo

Ple del cartipàs a la Paeria de LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera reunió del consell d’administració de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) en aquest mandat va estar marcada ahir per la polèmica entre els representants del govern, amb el tinent d’alcalde Sergi Talamonte al capdavant com a president del consell, i els del PSC i Cs. El motiu: les al·legacions que va presentar l’EMU el 17 de juliol contra la reparcel·lació dels terrenys del projecte comercial de Torre Salses. Jaume Sellés (PSC) va considerar de “dubtosa legalitat” i Ángeles Ribes (Cs) “irregular” que les presentés el director de l’EMU sense informar-ne el consell (seguia vigent el del mandat anterior, perquè el nou no es va constituir fins al ple del 26 de juliol) i especificant que ho feia seguint ordres de Talamonte, que no era membre del consell. “Hem preguntat si hi ha algun informe jurídic o tècnic que avali aquesta actuació i ens han dit que sí, però no n’han ensenyat cap”, va dir Sellés, que va afegir que la de Talmonte és una “presidència de tipus polític” que contradiu el que defensava quan era a l’oposició. “Hem demanat explicacions i no ens n’han donat”, va manifestar Ribes

Talamonte va replicar de forma contundent. “Plantegen un problema on no n’hi ha, perquè aquesta al·legació és un tràmit de gestió ordinari; és penós que vulguin convertir-ho en un problema polític”, va afirmar. Va subratllar que el soci únic de l’EMU és la Paeria, i que quan es van presentar les al·legacions el nou govern estava constituït. “És una pena que facin polèmica per un acte intern que es va portar a terme per defensar l’interès patrimonial de l’EMU i hauran d’explicar per què van fer el que van fer”, va concloure, amb referència al suport de PSC i Ciutadans al pla de Torre Salses.

El consell va avalar la gestió amb els vots del govern, l’abstenció del PP i el ‘no’ de socialistes i Ciutadans

El consell va donar suport a aquesta gestió per 7 vots a favor, 4 en contra (PSC i CS) i l’abstenció del PP. El portaveu d’aquest grup, Xavi Palau, va opinar que el nou govern vol paralitzar el projecte comercial de Torre Salses dilatant els terminis.

Talamonte diu que l’empresa segueix i se centrarà en habitatge social Talamonte va anunciar al consell que la seua intenció és que l’EMU segueixi en actiu, malgrat que els grups que ara són al govern van qüestionar-ne la viabilitat. En declaracions a aquest diari, va indicar que “cal analitzar amb calma i en profunditat la situació de l’empresa quan coneguem totes les xifres”, però va precisar que la intenció “és mantenir-la per a la gestió d’habitatge públic” i potenciar més aquesta tasca. Va destacar a més que ahir van aprovar un concurs per a la gestió unificada d’ascensors que permetrà estalviar 15.000 €. Sellés va dir que “és xocant que després de tota la campanya en contra de l’EMU que van fer a l’oposició ara apostin per la seua continuïtat, cosa que ens sorprèn gratament”. “És contradictori amb el que van dir en campanya”, va assenyalar Ribes.

tracking