SEGRE

EDUCACIÓ TECNOLOGIA

Un informe avala l'ús educatiu del mòbil

El Consell Escolar de Catalunya proposa a Educació que un docent exerceixi com a referent per a la protecció de dades i sigui l’interlocutor amb les famílies

Imatge de dos nens jugant amb el telèfon mòbil a casa.

Imatge de dos nens jugant amb el telèfon mòbil a casa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Escolar de Catalunya (CEC) ha recomanat que a cada centre hi hagi un docent que actuï com a referent de protecció de dades i que sigui l’interlocutor amb l’alumne, les famílies i l’administració. Aquesta és una de les conclusions de l’informe Els dispositius mòbils als centres educatius, que va entregar ahir l’entitat al conseller Josep Bargalló, que l’havia encarregat per actualitzar un informe del 2015, i que ressalta que aquest tipus de dispositius pot incidir en la millora de l’ensenyament i dels aprenentatges i descarta que la prohibició del seu ús a les aules pugui ser útil.

L’informe creu que la introducció dels aparells pot augmentar la motivació del grup i introduir noves metodologies que enriqueixin l’educació: “Els alumnes van als centres amb mòbil, aprofitem-ho”, resa l’informe. Així mateix, el portaveu de l’entitat, Jordi Rodon Cuixart, va assegurar que és necessari millorar la protecció de dades i que per això advoca perquè cada centre disposi d’un codi ètic per fer un ús educatiu de les dades dels alumnes, i per treballar sobre aspectes com el bullying. En aquest sentit, l’informe del CEC també recomana que la carta de compromís que els centres firmen amb les famílies afegeixi que “les condicions legals de les plataformes i entorns virtuals d’aprenentatge utilitzats pels centres seran supervisats pel centre, a través del seu referent de protecció de dades”.

L’entrega de l’informe va tenir lloc el mateix dia en què el Govern va fixar el preu màxim de la prestació del servei escolar de menjador dels centres educatius en 6,20 euros, mantenint el dels últims cursos com va publicar SEGRE. Paral·lelament, el sindicat CSC va denunciar que molts centres no disposen de prou recursos i critica la “massificació de les aules i la falta d’equipaments”.

Al voltant de 2.200 estudiants de primer curs comencen demà les classes a la Universitat de Lleida. Segons el vicerector d’Ordenació Acadèmica, Paco García, el 56 per cent d’ells són dones i el 53 per cent són de la província. La inauguració del curs acadèmic serà el dia 24 de setembre.

tracking