SEGRE

ESNOTICIA

Els comuns demanen al PSC valor per recolzar la llibertat dels presos

Albiach reclama a Torra que expliqui com reaccionarà davant de la sentència del Tribunal Suprem || Iceta espera que la resolució “no impedeixi tornar a fer política”

L’alcaldessa Ada Colau, al capdavant de l’ofrena floral a Rafael Casanova del consistori.

L’alcaldessa Ada Colau, al capdavant de l’ofrena floral a Rafael Casanova del consistori.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta parlamentària dels comuns, Jéssica Albiach, va instar ahir el PSC a tenir valentia per donar suport a la llibertat dels presos i va exigir al president Quim Torra que expliqui com pensa reaccionar a la sentència de l’1-O. Després de participar en l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova, va lamentar que a setmanes que el Tribunal Suprem dicti sentència, Torra encara no hagi decidit una resposta, que “ha de ser inclusiva”. Albiach va citar l’expresident José Montilla, que va demanar reclamar un consens de la unitat civil, però va remarcar que “no serà possible sense la llibertat dels presos”. Per la seua part, l’alcaldessa Ada Colau va demanar unitat institucional per “treballar pel diàleg” i va fer una crida a la responsabilitat perquè aquesta situació “d’excepcionalitat”, en relació amb els presos, se solucioni ja que “no ajuda a resoldre el conflicte”. Sobre la situació dels presos, el secretari del PSC, Miquel Iceta, va admetre que “és complicat celebrar una Diada en aquesta situació”, però va recordar que “es van saltar la llei”. Iceta també va expressar el seu desig perquè la sentència del Suprem “no impedeixi tornar a fer política” i va fer una crida perquè la Diada sigui “un punt de trobada” per “girar full” del procés i buscar objectiu “compartits” ja que “els catalans potser han estat massa dividits sobre una qüestió concreta” que ha impedit “avançar”. Per la seua part, el regidor del Partit Popular Josep Bou va fer una ofrena floral a nivell personal “perquè el nacionalisme ha segrestat la figura de Casanova, que va lluitar per Espanya.”

PP i Cs exigeixen una Diada “per a tots els catalans” Tant PPC com Ciutadans van afirmar ahir que el separatisme ha “pervertit la festa de tots els catalans” i van reclamar una Diada “no excloent”. Cs va penjar per a això una pancarta a la seu de Barcelona. Els dos partits van demanar també la dimissió del president Quim Torra. El PPC es va preguntar que “si no pot aprovar els pressupostos com liderarà l’autodeterminació?”.

tracking