SEGRE

ESNOTICIA

L'escola de Tírvia es manté amb sis alumnes

Alumnes a l’escola de Tírvia, ahir.

Alumnes a l’escola de Tírvia, ahir.MARTA LLUVICH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maria, Enrique, Àlex i Jessé són els alumnes que van començar ahir el curs a Tírvia, al Pallars Sobirà, i durant els pròxims dies s’hi sumaran dos nenes més. En total, seran sis, el mínim per poder seguir obert. Tots van a la mateixa aula i una docent els farà classe a tots, des de P3 fins a sisè de primària. La voluntat de l’ajuntament és que l’escola no tanqui.

Des del 2002, quan va fer una crida a famílies amb fills perquè s’instal·lessin al poble per salvar el centre, s’ha mantingut amb el mínim d’inscrits.

Les famílies dels alumnes, excepte una, viuen en pisos municipals. Per això, es prioritza les famílies amb més fills i amb un període d’escolarització a llarg termini i es requereix que inscriguin els seus fills a Tírvia. A la població viuen de forma regular una vuitantena de persones i hi ha famílies que porten els fills a altres escoles. La directora del centre defensa el sistema de l’escola rural i afirma que vetllarà per tenir més relació amb altres centres de la Zona Escolar Rural.

D’altra banda, l’ajuntament d’Albesa es reunirà aquest dilluns a Barcelona amb el director general de Centres Públics per analitzar les deficiències estructurals de l’escola i les possibles solucions.

tracking