SEGRE

SANITAT ADMINISTRACIÓ

Metges denuncien “sobrecàrrega” per informes d'absències escolars

Afirmen que cada cop més pares van a la consulta amb els fills per demanar un document que justifiqui que no han anat a classe || Asseguren que és innecessari

Imatge d’arxiu d’usuaris fent cua en un CAP de Lleida.

Imatge d’arxiu d’usuaris fent cua en un CAP de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya denuncia que està augmentant la demanda de pares que van a les consultes d’Atenció Primària amb els fills per demanar un informe que justifiqui que no han assistit a classe.

Afirma que les consultes “estan sovint sobrecarregades per les peticions, que resten temps per a l’assistència mèdica” i remarca que “no correspon als metges donar resposta a aquestes demandes”.

Diuen que els pares han de tenir autoritat per justificar-ho i envien una nota a Educació

Assenyala que la legislació vigent estableix que la responsabilitat de justificar les absències escolars és dels pares o els tutors legals.

El president de l’ens col·legial de Lleida, Ramon Mur, assegura que aquesta situació també es dóna a Lleida i apunta que “la majoria de vegades la petició no es correspon amb un problema del nen que hagi requerit atenció mèdica, sinó a la resolució d’una qüestió merament administrativa”. Argumenta que s’ha acceptat tàcitament de manera equivocada que la responsabilitat de justificar que els nens no han anat a classe és dels metges, quan és dels pares, i subratlla que aquestes peticions comporten una “sobrecàrrega inadequada de la demanda assistencial”. Remarca que els pares haurien de tenir autoritat per justificar les absències sense necessitat d’informe mèdic i admet que s’han trobat amb casos en els quals els nens no estan malalts.

Afegeix que si han rebut atenció mèdica per una malaltia, els pares tenen dret a demanar un informe, però incideix que aquest document no pot convertir-se en obligatori per justificar l’absència. A més, alerta que aquest informe pot contenir dades de caràcter personal que vulneren la seua intimitat.

Per tots aquests motius, el Col·legi de Metges de Lleida va remetre al departament d’Educació una notificació que aclareix les responsabilitats en la justificació de les absències perquè les faci arribar als centres educatius lleidatans.

Imatge d’arxiu d’usuaris fent cua en un CAP de Lleida.

Imatge d’arxiu d’usuaris fent cua en un CAP de Lleida.SEGRE

tracking