SEGRE

TRIBUNALS CONTENCIÓS

Deneguen la nacionalitat espanyola a un lleidatà per no saber el nom del rei

Nascut al Pakistan, “no ha mostrat arrelament”

Imatge d’arxiu del Registre Civil de Lleida.

Imatge d’arxiu del Registre Civil de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional ha denegat la concessió de la nacionalitat espanyola per residència a un veí de Lleida originari del Pakistan al “no estar prou integrat a la societat espanyola, evidenciat per l’insuficient maneig del castellà i pel desconeixement d’aspectes essencials del país del qual vol ser nacional, sense que pugui identificar-se l’arrelament”.

El tribunal recorda que al qüestionari que va fer al Registre Civil “no va saber contestar a preguntes com quins colors té la bandera d’Espanya, quin és el nom del rei, a quins anys es considera un espanyol major d’edat, quins països tenen frontera amb Espanya, no conèixer els rius o illes, no conèixer el nom de cap escriptor, pintor o d’algun personatge històric espanyol, no conèixer les comunitats autònomes (...)”. A més, explica que “les preguntes l’hi ha llegit i completat un funcionari perquè no sap ni llegir i escriure castellà”.

L’home, de 51 anys, va al·legar que no va respondre el qüestionari al “no saber llegir ni escriure”

El veí de Lleida, de cinquanta-un anys, va sol·licitar la concessió l’any 2011 al considerar que està integrat a la societat espanyola, està empadronat, té un comerç i autorització per al reagrupament familiar.

L’home va realitzar el qüestionari obligatori. Finalment, el Ministeri Fiscal va emetre un informe desfavorable, així com l’encarregada del Registre Civil. Tanmateix, aquest veí de Lleida va presentar un recurs contra la resolució davant de la sala contenciosa de l’Audiència Nacional en el qual al·legava que “no va poder contestar al no saber llegir i escriure” i que “està més que integrat a la societat espanyola”.

L’Audiència Nacional desestima el recurs al considerar acreditats alguns elements d’arrelament que diu que són insuficients.

tracking