SEGRE

EDUCACIÓ FORMACIÓ

L'FP de la branca industrial remunta però encara no cobreix tota la demanda de les empreses

El Guindàvols ha hagut d’ampliar la ràtio d’un grup per acollir més alumnes i remarca que la inserció laboral és altíssima || L’institut Caparrella apunta que encara podrien tenir més estudiants

Alumnes d’un cicle de la branca industrial de l’institut Guindàvols, atenent les explicacions d’un professor.

Alumnes d’un cicle de la branca industrial de l’institut Guindàvols, atenent les explicacions d’un professor.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Formació Professional (FP) de la branca industrial comença a guanyar adeptes, malgrat que els titulats encara no poden cobrir la demanda de les empreses. El director de l’institut Guindàvols, Jesús Castillo, va afirmar que el curs passat van començar a detectar un interès més gran en els cicles formatius relacionats amb la mecànica i les instal·lacions tèrmiques i que en aquest s’ha consolidat la tendència fins al punt que en algun curs han hagut de sol·licitar un augment de ràtio per acollir els estudiants inscrits.

Així mateix, va indicar que si ara hi hagués més sol·licituds per a alguns dels cicles no podrien atendre-les. “Continua faltant molta gent per cobrir la demanda, però hi ha un canvi de tendència”, va recalcar. Castillo va atribuir l’increment d’alumnes tant en graus mitjans com en superiors a les publicacions en els mitjans de comunicació de les alertes d’empreses i gremis de falta de mà d’obra especialitzada en aquests sectors. També considera que, en el cas dels graus superiors, ha influït el fet d’haver-se eliminat el curs pont per als alumnes procedents de cicles mitjans de la mateixa família.

La majoria d’alumnes de grau superior ja treballen i, al mateix temps, es continuen formant

A més, va destacar que la majoria dels estudiants dels graus superiors ja estan treballant i van a classe a la tarda. “En grau mitjà van fer pràctiques en empreses i s’han quedat a treballar, però han decidit continuar estudiant per ampliar la seua formació i poder millorar la seua ocupació”, va argumentar, i va subratllar que “la inserció laboral és altíssima”. Per exemple, va detallar que en el cicle de tècnic en mecanització hi ha actualment una vintena d’inscrits i setze en el superior de programació de la producció en fabricació mecànica. En el grau mitjà de tècnic en manteniment electromecànic també hi ha vint estudiants i disset en el d’instal·lacions frigorífiques i de climatització, així com una desena en el de tècnic superior en manteniment d’instal·lacions tèrmiques i fluids.

Per la seua part, el director de l’institut Caparella, Emili Grau, va indicar que han registrat una “petita millora” en el nombre d’inscrits en cicles de la branca industrial, però va incidir que les classes no estan plenes. “És molt greu perquè hi ha molta demanda de les empreses i no tots els alumnes que comencen acaben. I dels que acaben, n’hi ha que decideixen continuar estudiant, així que encara hi ha dèficit”, va subratllar.

tracking