SEGRE

LLEURE LLICÈNCIES

La Paeria exigeix a Biloba el servei de bus que li imposa la llicència

Després que la Guàrdia Urbana constatés que només funciona en nits puntuals des de l’any 2016 || La discoteca defensa que aquest estiu ha funcionat

Imatge de l’exterior de la discoteca Biloba, al polígon Neoparc.

Imatge de l’exterior de la discoteca Biloba, al polígon Neoparc.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va enviar un requeriment a l’empresa titular de la discoteca Biloba fa tres setmanes en què li exigeix complir una de les condicions incloses a la llicència municipal atorgada l’any 2016, que és disposar d’una línia d’autobús nocturna. Aquesta reclamació va arribar després que un informe de la Guàrdia Urbana del mes de juliol passat constatés que “només en alguna ocasió hi ha hagut servei de bus” i que “últimament, per la zona, no s’han vist els autobusos”. Així, l’ajuntament adverteix que l’incompliment del servei pot comportar la incoació d’un expedient sancionador o la suspensió cautelar de l’activitat.

LES CLAUS

  • Llicència. El 2015, Blurenting Catalonia S.L va sol·licitar la llicència municipal per a la implementació d’una discoteca a l’aire lliure al polígon Neoparc. Li va ser concedida amb diverses condicions, entre les quals un servei de transport.
  • Requeriment. La Guàrdia Urbana va constatar el mes de juliol passat que el servei de transport “només ha funcionat en alguna ocasió”, per la qual cosa la Paeria ha requerit a Biloba complir la llicència. La discoteca diu que aquest estiu ha funcionat. 

Arran de l’informe de la Urbana, la Paeria va requerir a l’empresa titular, Bluerenting Catalonia S.L, l’obligació d’oferir aquest servei. Com a resposta, l’1 d’agost passat, la firma va manifestar que “malgrat alguna incidència aliena a la nostra voluntat, s’està prestant el servei de transport per esdeveniments especials i de forma fixa tots els dissabtes”. Tanmateix, la Urbana va emetre un altre informe el 13 d’agost en què indicava que “s’ha ofert el servei els dissabtes des de la notificació del requeriment” i que “la resta de dies d’obertura no s’ha ofert”. En el nou requeriment enviat fa tres setmanes, la Paeria li exigeix també acreditar que dóna compliment al nombre de places d’estacionament. Aquesta exigència obeeix a un altre informe de la Urbana que va detallar que un bus estava aparcat davant de la discoteca ocupant un carril de circulació amb el consegüent risc per a la seguretat.

Un dels responsables de la discoteca, Xavier Bosch, va manifestar ahir que “des de principis del 2019 s’ha complert amb la implementació del transport públic i que la notificació de la Urbana del juliol va ser un malentès”. Així, va dir que després de rebre el requeriment de la Paeria “s’ha enviat tota la informació sobre el seu funcionament”. Respecte als anys anteriors, Bosch va dir que “teníem entès que l’autobús només estava previst per a esdeveniments especials”.

Quan Biloba va sol·licitar la llicència d’obertura, l’ATM de Lleida va requerir la implementació d’un servei de transport amb sis connexions. Biloba va respondre que els horaris d’anada, amb parada a l’avinguda Rovira Roure, eren a les 00.30, 1.30 i 3.00 hores i els de tornada, a les 4.00, 5.00 i 6.00 hores de la matinada.

tracking