SEGRE

PAERIA PARTICIPACIÓ

Una professora de Dret de la UdL serà la nova síndica

El govern municipal proposarà Adoración Padial al ple d’aquest divendres || Cs i PP critiquen que no n’han estat informats

La façana del Palau de la Paeria.

El Superior de Justícia dóna la raó a la Paeria en una demanada per justificants de subvencionsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern de la Paeria proposarà al ple d’aquest divendres que la professora de Dret Civil de la Universitat de Lleida (UdL) Adoración Padial sigui la nova síndica municipal de greuges, segons van informar fonts municipals. La designació de Padial com a nova defensora dels ciutadans la va anunciar ahir el govern a la junta de portaveus i tant els representants dels grups de Ciutadans com del PP van criticar que no els havien informat d’aquesta proposta, fet que que van considerar “descortès i una falta de respecte”, ja que entenen que “el síndic ha de ser una persona de consens i elegida de forma unànime per totes les formacions municipals”. Així ho va assegurar la portaveu de Cs, Ángeles Ribes, que va afirmar que “no tenim res a objectar que sigui la nova síndica, critiquem les formes del govern, ja que sabien des de fa mesos que s’havia de nomenar un nou síndic i ens han informat avui, quan falten quatre dies per al ple, i rebent avui el seu currículum. Estic indignada amb les formes”, va concloure. Per la seua banda, la regidora de Participació, Elena Ferre, va eludir fer declaracions sobre aquesta qüestió indicant que es debatrà al ple.

Padial és professora de Dret Civil i adjunta a la secretaria general de la UdL i serà la segona dona al capdavant d’aquesta institució després que ho fos entre els anys 1995 i 2006 la catedràtica de Dret Eclesiàtic Teresa Areces. Una vegada es faci oficial el nomenament, Padial rellevarà Josep Giné, que ha estat al càrrec des del 2006 però que està inactiu des de fa més de dos anys per problemes de salut.

tracking