SEGRE

SANITAT CÀRRECS

Relleu al capdavant de l'ICS a Lleida al passar Jordi Cortada a la Diputació

Serà substituït per Ramon Sentís, enginyer industrial i exdirectiu de Ros Roca || La corporació provincial vol ordenar les inversions en sanitat

Ramon Sentís.

Ramon Sentís.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actual gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida i de l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), Jordi Cortada, deixarà aquest càrrec per assumir la direcció de l’àmbit sanitari a la Diputació de Lleida, i serà substituït per Ramon Sentís Bergés, enginyer industrial també titulat en administració d’empreses, segons la informació facilitada ahir a aquest diari per diverses fonts.

Sentiu és responsable de l’empresa Serviden Consultores, amb seu a Fraga, va treballar durant més de deu anys com a directiu de Ros Roca i no té experiència professional en el sector sanitari. Per la seua part, Cortada era gerent territorial de l’ICS des de fa un any, després d’haver estat el delegat de la conselleria de Salut durant dos anys i mig, des de principis de l’any 2016 fins al setembre de l’any 2018. Cortada és militant d’ERC i passa a la Diputació en un càrrec de nova creació després que el partit hagi accedit a la presidència de la institució, que durant els últims anys s’ha convertit en la principal finançadora de les inversions en matèria de sanitat a tot Lleida, tant en l’àmbit hospitalari com en l’atenció primària. Segons ha pogut saber aquest diari, la seua principal tasca serà ordenar i planificar totes aquestes inversions. Els canvis no afectaran els directors mèdics dels dos grans hospitals de la ciutat de Lleida, Arnau i Santa Maria. Francesc Purroy seguirà al capdavant del primer i Jaume Capdevila, del segon. A curt termini sí que hi haurà nou adjunt a la gerència territorial de l’Institut Català de la Salut, ja que Victorià Peralta es jubila a finals d’any.

Sentiu és també titulat en ADE i dirigeix l’empresa Serviden Consultores, amb seu a Fraga

D’altra banda, la fins ara directora d’Atenció Primària a Lleida, Núria Nadal, ha estat designada responsable d’aquesta mateixa àrea a Barcelona ciutat. Nadal dirigia els CAP de Lleida des del 2015.

Ramon Sentís.

Ramon Sentís.SEGRE

Ramon Sentís.

Ramon Sentís.SEGRE

tracking