SEGRE

GOVERNOPOSICIÓ

Govern en marxa

ERC, JxCat i el Comú afronten els primers cent dies al capdavant de la Paeria com a punt de partida per materialitzar el canvi anunciat || Asseguren que han rebut una herència complicada en l’àmbit econòmic i que les ordenances fiscals i els pressupostos marcaran el camí a seguir

Tots els edils de la Paeria van posar en grup després del ple del 15 de juny.

Tots els edils de la Paeria van posar en grup després del ple del 15 de juny.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cent dies de govern donen per a molt, o per a molt poc, segons com es miri i el color polític de qui opini. Aquesta setmana es compleixen els primers cent dies de l’actual mandat municipal, que oficialment va arrancar el 15 de juny, encara que el pacte del tripartit al capdavant de la Paeria, format per ERC, JxCat i el Comú, no es va firmar fins a Sant Joan, i el govern no va començar a caminar fins al juliol. De fet, l’alcalde, el republicà Miquel Pueyo, va demanar 200 dies de gràcia, en lloc de 100, per posar-se el dia i iniciar les actuacions, després de gairebé quaranta anys de governs socialistes.

Al fer balanç, Pueyo destaca que “hem aprovat el cartipàs de forma bastant consensuada” i que “en algun cas hem hagut d’actuar molt ràpidament perquè no teníem temps”, amb referència a l’atenció a temporers que l’anterior govern no tenia prevista. Indica que “l’anàlisi de la situació econòmica reflecteix un deute de 175 milions”. “Es pot debatre si és molt, poc o legítima, però l’hem de gestionar quatre anys prenent mesures per reduir despeses i optimitzar serveis i concessions”, afegeix. “No m’esperava trobar tantes factures als calaixos i algunes partides esgotades”, precisa. Segons l’alcalde, “començarem a governar de forma efectiva quan hàgim aprovat les ordenances fiscals i els pressupostos per a l’any que ve”. Assegura que el govern tripartit “funciona molt bé, no hi ha hagut ni un desacord” i que “hi ha una sèrie de temes que es treballen de forma molt transversal”.

El tinent d’alcalde Toni Postius (JxCat) va considerar que han estat cent dies “molt intensos d’aprenentatge, de ser conscients de la realitat econòmica i de veure les perspectives de capgirar-la”. “El balanç és positiu, malgrat els auguris de molts. En algunes qüestions tenim posicions antagòniques, però tenim la voluntat de tirar endavant el canvi promès”, va assenyalar, i va argumentar que els tres grups que formen el govern han optat per “la coresponsabilitat i ens fixem en el que ens uneix, no el que ens allunya”. “Estem contents i satisfets, ens hem trobat amb molt bona acollida dels treballadors municipals”, va remarcar. Per la seua banda, el tinent d’alcalde Sergi Talamonte (Comú) va dir que “encara estem identificant barbaritats de l’herència municipal, forats enormes que no podrem tapar en tot el mandat”, va especificar. Va assegurar que “quan treballem els pressupostos començarem a veure la llum”.

“L’anterior govern va portar la institució al col·lapse. No sé com volien fer-ho, o tenien molt clar que no seguirien”, va argumentar. Va afirmar que podran emprendre “actuacions importants” i va apuntar que “en alguns àmbits podem començar a solucionar problemes ja perquè requereixen actuacions senzilles”.

A més, va assenyalar que “a l’hora de prendre decisions es nota que el govern està format per tres governs” i va recalcar que “només aturen projectes que estaven en marxa i amb pressupost”. “La ciutat està completament paralitzada”, va concloure.

Xavier Palau, portaveu del PP, va dir que està “molt decebut”. “Vam allargar el braç per a projectes de ciutat, però les seues principals decisions han estat ideològiques relacionades amb símbols secessionistes i el destape a les piscines. Ningú sap el seu model de ciutat. És un govern somnàmbul que no té objectiu”, va assenyalar. “És una piconadora amb l’oposició i ha vulnerat els seus propis principis de transparència i bon govern”, va subratllar.

L’oposició veu només “postureig” i “fake news”

El cap de l’oposició, Fèlix Larrosa (PSC), va opinar que durant els primers cent dies el tripartit municipal només ha desenvolupat “polítiques d’aparador i ha de passar a l’acció real de govern”. “No hi ha projectes d’impacte directe en el benestar dels ciutadans, només postureig. La sensació és que fan més d’oposició de l’oposició que de govern”, va apuntar.

tracking