SEGRE

UNIVERSITAT JORNADES

Creix la demanda d'educadors socials per l'arribada dels Menes

El 74% de graduats a la UdL tenen feina

El campus de Cappont va celebrar ahir el Dia de l’Educació Social.

El campus de Cappont va celebrar ahir el Dia de l’Educació Social.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’evolució de la societat, que cada vegada és més longeva, l’arribada dels menors no acompanyats (Mena) i l’augment de grups vulnerables necessiten una figura clau per atendre’ls, la de l’educador social. “Des de fa anys el seu treball ha estat realitzat per altres professionals, però amb el pas del temps la figura de l’educadora social ha augmentat en ser una necessitat social i, tot i així, no és una professió reconeguda”, va afirmar ahir la vicedegana de la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, Patricia Silva. I és que la UdL va organitzar ahir una jornada amb motiu del dia internacional de l’educació social. Silva va afirmar que “el 2017, el 74% dels graduats havien trobat feina i aquest percentatge anirà pujant més amb el pas dels anys per la demanda de la societat”, sobretot ara amb l’arribada dels Menes.

Va explicar que en el primer curs del grau en Educació Social de la UdL hi ha un 10% més d’alumnes que de places ofertes, un total de 80.

L’educador social dissenya un pla per canviar una conducta i un treballador social, en canvi, el gestiona

Per la seua part, la doctora en Psicopedagogia i professora de la facultat, Núria Llevot, va reivindicar la figura de l’educador social, “que actualment encara és poc reconeguda, fins i tot per les administracions estatals i locals”, i va assenyalar que “és habitual que el seu treball el facin voluntaris o que es contractin de manera precària d’altres persones, per la qual cosa cal lluitar perquè això no sigui així i es reconegui la seua figura com a professional”. Va afegir que la gent el confon amb el treballador social, “que és qui gestiona el servei d’ajuda, mentre que l’educador dissenya i implementa un projecte per canviar una conducta a mitjà o llarg termini”, per la qual cosa va fer una crida a donar visibilitat a aquesta professió.

tracking