SEGRE

MOBILITAT VEHICLES DE MOBILITAT PERSONAL

Les multes per infraccions amb patinets elèctrics, ja en vigor

L’alcalde va firmar el quadre de sancions divendres passat i va entrar en vigor dimarts || Van dels 80 als 200 euros i hi ha una reducció del 50% si es paga al moment

Un jove i un nen en patinet elèctric sense casc i per la vorera.

Un jove i un nen en patinet elèctric sense casc i per la vorera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde, Miquel Pueyo, va anunciar ahir que ja havia firmat el decret d’alcaldia que estableix el quadre de multes als usuaris de patinets elèctrics, les sancions dels quals van dels 80 als 200 euros, tal com va avançar SEGRE. Segons ha pogut saber aquest diari, el decret va ser ratificat per Pueyo el 27 de setembre i va entrar en vigor dimarts passat. D’aquesta manera, conduir un patinet elèctric de forma temerària o sense casc serà castigat amb 200 euros de multa i fer-ho fora de les zones habilitades (que són el carril bici, passejos i zones 20 i 30), anar sense timbre o llums o sense mantenir la distància de separació mínima d’un metre amb vianants i façanes estarà penalitzat amb 80 euros. Així mateix, si s’abona la multa de forma immediata hi ha un descompte del 50% de l’import.

Aquest quadre de sancions és complementari a l’ordenança de circulació que el govern municipal va heretar de l’anterior corporació, que ja va modificar la normativa per prohibir que els patinets poguessin anar per les voreres o calçades i que va entrar en vigor el mes d’abril passat. No obstant, fonts municipals van anunciar que l’actual govern preveu tornar a modificar l’ordenança per adaptar-la a la llei de Trànsit del 2015. El quadre de sancions va ser presentat als grups municipals a la comissió de Seguretat del mes passat. En el seu moment, la Paeria també va assenyalar que, a banda de modificar l’ordenança i del quadre de sancions, duria a terme una campanya informativa sobre la normativa per fomentar l’ús tant de patinets elèctrics com de bicicletes.

Reunió de cara a poder implantar el servei de lloguers L’alcalde, Miquel Pueyo, i el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, es van reunir ahir amb els representants de l’empresa Circ, que anteriorment tenia el nom de LMTS Goflash Spain SL, per implementar un servei de patinets elèctrics de lloguer a la ciutat. L’anterior alcalde, Fèlix Larrosa, va firmar el decret quatre dies abans de deixar el càrrec perquè aquesta empresa alemanya pogués oferir el servei, però aquesta va decidir esperar a reunir-se amb la nova corporació per decidir com posar-lo en marxa. Fonts de l’empresa van dir que “ha sigut una primera presa de contacte i la Paeria coincideix amb el nostre plantejament i visió” i esperen que “en els propers mesos el servei pugui començar a funcionar”. Castro no va voler fer declaracions a aquest diari.

tracking