SEGRE

EDUCACIÓ SALUT

Els menjadors escolars de Lleida donen menys fruita que la mitjana catalana

El 58% de col·legis ofereixen les racions recomanades, enfront del 72% català

Imatge d’arxiu d’alumnes del col·legi Sagrada Família menjant fruita.

Imatge d’arxiu d’alumnes del col·legi Sagrada Família menjant fruita.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només el 58% de col·legis de Lleida serveixen les racions recomanades de fruita als alumnes, entre quatre i cinc de setmanals, mentre que el percentatge al conjunt d’escoles catalanes puja el 72%. Així consta a la memòria del 2018 del Programa de Revisió de Menús Escolars de l’Agència de Salut Pública de Catalunya després d’analitzar 93 menús de col·legis de Lleida i 908 de tot Catalunya.

L’informe assenyala que el 89,3 per cent d’escoles lleidatanes utilitza oli d’oliva per amanir, mentre que el 41,7% utilitza oli d’oliva o de gira-sol per cuinar. En aquest sentit, l’agència recomana que l’oli d’oliva sigui més habitual a l’hora cuinar. També destaca que cap escola de Primària ni Secundària no tenia màquines expenedores d’aliments i begudes a disposició dels alumnes.

A més, assenyala que el 92% de les de Lleida ofereixen llegums d’una a dos vegades per setmana (la mitjana catalana és del 90%) i el 89% serveix verdura de primer plat una o dos vegades setmanals (a Catalunya és del 94%). D’altra banda, el 96% i el 93% d’escoles serveixen la freqüència recomanada de peix i carn, respectivament, molt similar a la mitjana catalana.

Dels 93 menús analitzats, 37 eren de seguiment respecte a l’any anterior i destaca una pujada del 26 al 50 per cent de la presència d’amanida com a guarnició i un augment del 32 al 58 per cent de la freqüència dels aliments recomanats. En aquest informe, l’agència recomana reduir els precuinats i la carn roja.

tracking