SEGRE

URBANISME PROJECTES

La Paeria respondrà "sense pressa" les 652 al·legacions a Torre Salses

Revisarà d’ofici els expedients relatius al sector en què Eurofund impulsa una gran àrea comercial || Critica que la promotora no les contesti una a una

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria es va comprometre ahir a revisar “d’ofici” tots els expedients urbanístics relatius al sector SUR 42 (Torre Salses), entre la Bordeta i Magraners, en què la societat Eurofund promou una gran àrea comercial, així com també es va comprometre a respondre una a una “sense pressa” les 652 al·legacions que es van presentar al projecte.

Així ho va indicar ahir el govern municipal, al participar per primera vegada en una reunió de la junta de compensació de Torre Salses, formada pels propietaris dels terrenys. Els tinents d’alcalde Toni Postius i Sergi Talamonte i l’edil Elena Ferre van explicar que consideren “insuficient” l’informe de resposta dels propietaris a les al·legacions presentades als projectes de reparcel·lació i urbanització del SUR 42, ja que les van agrupar en catorze blocs en lloc de contestar-les individualment. Del total d’al·legacions, unes tres-centes són de caràcter tècnic i prop d’un centenar, jurídic. La resta són valoracions sobre el model comercial, per exemple. Aquest informe no és vinculant, i la junta el va aprovar malgrat els vots en contra de la Paeria i l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), també titulars de terrenys a la zona.

Postius va subratllar que el projecte de Torre Salses ha generat “una gran controvèrsia a la ciutat” i que s’han compromès a “fer un exercici de màxima transparència” per resoldre totes les al·legacions, incloent-hi les que no són tècniques i que es van traslladar a la regidoria de Transparència i lluita contra la corrupció. “No ens ha de fer por parlar de coses controvertides. No podem mirar cap a un altre costat i trigarem el temps que calgui. Hem de vetllar per l’interès públic”, va incidir Postius. En aquest sentit, Ferre va lamentar que la resposta de la junta de compensació no fos detallada ni individualitzada i Talamonte va assenyalar que no “ens han satisfet en absolut les respostes les al·legacions de l’EMU sobre qüestions importants, com si el promotor té capacitat per obrar”. “Entenem també que hi ha un perjudici econòmic per la valoració de la repercussió de sostre de la finca de l’EMU. No podem acceptar que hi hagi una valoració al mateix preu del sostre residencial i del comercial”, va subratllar l’edil.

Els propietaris diuen que refusen només les opinions Un representant dels promotors va defensar que la junta de compensació de Torre Salses va acordar per majoria respondre totes les al·legacions relatives als expedients que es troben en tràmit, mentre que desestimarà les valoracions o opinions que no siguin tècniques o jurídiques. Va assegurar que contestaran dins del termini previst i que a la reunió d’ahir només van exposar per blocs els arguments en què es basaran les respostes, que seran individualitzades.

Un dels vials de la zona de Torre Salses.

Un dels vials de la zona de Torre Salses.SEGRE

tracking