SEGRE

COMERÇ INFORME

Els supermercats creixen un 6% en superfície en dos anys a Lleida i els empleats, un 6,5%

Segons assenyala l’Anuari de la Distribució Comercial del sector quotidià, com productes alimentaris, drogueria i perfumeria || L’Alt Pirineu i Aran, amb la rendibilitat més alta de tot Catalunya

Algunes botigues de l’Eix obriran avui, festiu autoritzat.

Algunes botigues de l’Eix obriran avui, festiu autoritzat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació al sector de la distribució comercial (supermercats) a les comarques del pla de Lleida s’ha incrementat en un 8,14% en l’últim bienni respecte a l’anterior, segons l’Anuari de la Distribució Comercial del sector quotidià en règim d’autoservei que elabora la direcció general de Comerç. En concret, aquest àmbit ocupa 2.551 persones a Ponent, enfront de les 2.359 del període 2015-2016. En canvi, a l’Alt Pirineu i Aran l’ocupació va caure lleugerament, un 0,77%, al passar de 518 a 514 empleats.

D’aquesta manera, pel que fa al conjunt de la província, l’augment és del 6,5%. L’informe analitza les cinquanta primeres empreses de gran distribució amb punts de venda a Catalunya i estudia l’evolució de l’oferta de productes alimentaris, drogueria i perfumeria en règim d’autoservei en el període 2017-2018.

Pel que fa a l’oferta comercial, l’estudi determina que la superfície de venda al pla ha augmentat un 6,76 per cent (de 108.595 metres quadrats a 115.937) i s’ha passat de 275 a 277 establiments (+0,73%). A més, la densitat comercial (metres quadrats per cada mil habitants) ha pujat un 6,81 per cent (de 304 a 325). A les comarques de muntanya, la superfície de venda ha crescut un 5,85% (de 20.235 m² a 21.418), s’han guanyat cinc locals (de 50 a 55) i la densitat comercial ha passat de 282 a 300 m² per habitant (+6,54%).

Per comarques, l’Urgell té la densitat comercial més gran de Ponent (431 m² per cada mil habitants), però en xifres absolutes és la comarca del Segrià la que aglutina més superfície de venda (70.091 m²) i més de la meitat dels establiments comercials de tota la província (168).

La firma va respondre d’aquesta manera a la decisió de la Paeria de revisar tots els expedients relatius a Torre Salses i de contestar una a una “sense pressa” les 652 al·legacions que s’han rebut. D’aquesta manera, destaca que manté “el diàleg amb les administracions i confia en el compliment dels acords aprovats amb la Paeria per a un ràpid desenvolupament d’un projecte molt positiu per a Lleida i els seus ciutadans”.

La promotora de Torre Salses confia en l’aprovació del projecte

Eurofund, la societat que promou una zona comercial a Torres Salses (entre la Bordeta i Magraners), i la resta de propietaris del pla SUR 42 remarquen que han tramitat el desenvolupament del sector “amb rigor i sempre complint la llei”. “És per aquest fet que confiem plenament en la pròxima aprovació dels expedients administratius pendents i, com no pot ser de cap altra manera, Eurofund respectarà l’estimació de les al·legacions que el consistori consideri pertinents”.

tracking