SEGRE

TRIBUNALS AUDIÈNCIA

El jurat ja delibera sobre el crim del carrer Acadèmia

Els nou membres han de decidir entre assassinat, homicidi o innocència || Demanen a l’acusat fins a 22,5 anys de presó

Lanuza durant la declaració amb el jurat al fons.

Lanuza durant la declaració amb el jurat al fons.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cinc dones i quatre homes que conformen el jurat popular del judici pel crim del carrer Acadèmia es van tancar ahir al migdia a deliberar després que la presidenta de l’Audiència, Lucía Jiménez, els entregués l’objecte de veredicte. Es tracta del qüestionari amb els punts sobre els que hauran de contestar i votar. La qüestió principal és determinar si l’acusat, Jordi Lanuza, és la persona que va acabar amb la vida d’Amparo Soler, la funcionària d’Ensenyament de 61 anys. En cas de considerar que és culpable, han de decidir si és autor d’un delicte d’homicidi, com sosté la Fiscalia, o d’un delicte d’assassinat, com manté la família de la víctima, que exerceix l’acusació particular. No es tracta d’una qüestió menor. Pel delicte d’homicidi amb abús de superioritat, el Ministeri Públic demana una pena de 15 anys de presó. Si fos assassinat, la possible condemna s’elevaria fins als 22 anys i mig de presó, que és el que demanen els familiars de la víctima.

Quina diferència hi ha entre homicidi i assassinat? La traïdoria. És a dir, si la víctima va tenir l’opció de defensar-se de l’agressió. Per a la Fiscalia, Amparo Soler va poder defensar-se mínimament mentre que per a l’acusació l’“atac va ser sorprenent i inesperat”, com va afirmar la lletrada Marta Duró. En canvi, la defensa de Jordi Lanuza, que sempre ha negat ser-ne l’autor, sol·licita l’absolució. El seu advocat, Roberto Salom, va assegurar que tota la investigació s’ha basat en hipòtesis.

Dos proves clau són l’ADN de l’acusat als pantalons de la víctima i les càmeres de seguretat

Les gotes de sang de l’acusat trobades als pantalons que portava posats la víctima i els enregistraments de les càmeres de seguretat del carrer són dos elements que semblen clau, encara que hi ha molts altres indicis. Per als Mossos, Lanuza va muntar una coartada per ocultar que havia estat al pis i havia matat la víctima, que va rebre quatre punyalades al coll que li van causar la mort de manera fulminant. Després de sis dies de judici, i una vegada el jurat popular emeti el veredicte, serà la magistrada l’encarregada de redactar la sentència.

tracking