SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

A judici acusat de violar i agredir amb un vas al cap la seua parella

La Fiscalia diu que va colpejar la víctima en una pensió del carrer Lluís Companys || Sol·licita dotze anys de presó aplicant els agreujants de gènere i parentiu

El judici se celebrarà dijous vinent a l’Audiència de Lleida.

El judici se celebrarà dijous vinent a l’Audiència de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita 12 anys de presó per a un home acusat d’agredir i violar la seua parella en una pensió del carrer Lluís Companys de Lleida el mes de juliol del 2018. El judici ser celebrarà dijous que ve, 31 d’octubre, a l’Audiència Provincial de Lleida i el Ministeri Públic formularà una acusació pels delictes d’agressió sexual, pel qual demana una pena d’11 anys de presó, i un altre de maltractament, pel qual sol·licita un altre any de reclusió. Així mateix, la Fiscalia defensa que s’apliqui a l’acusat, que es troba en presó preventiva a la presó de Ponent, l’agreujant de gènere i també la de parentiu, ja que en el moment de l’agressió la víctima era la seua parella sentimental.

Segons l’escrit de l’acusació pública, els fets van tenir lloc sobre les deu de la nit, quan l’acusat es trobava a l’interior d’una habitació d’una pensió del carrer Lluís Companys amb la seua parella. Després de mantenir una discussió amb l’acusat, la dona li va dir que se n’anava a casa, i l’acusat li va dir que abans que se n’anés mantinguessin relacions sexuals. Davant de la negativa de la víctima, el processat, “amb ànim de satisfer el seu desig sexual”, la va agafar dels braços, la va tirar al llit i li va demanar que es tragués la roba “o li esguerraria la cara”. La Fiscalia assenyala que la víctima, per “la por que complís el que li acabava de dir”, es va treure la roba i l’acusat la va violar. Posteriorment, amb “ànim de menyscabar la integritat física” de la dona, la va colpejar al cap amb un vas de vidre que li va provocar dos contusions. La víctima va haver de ser atesa pels serveis sanitaris i les ferides van tardar una setmana a curar-se.

L’acusat va amenaçar la seua parella d’“esguerrar-li” la cara si no es despullava i posteriorment la va agredir

Per aquests fets, la Fiscalia sol·licita onze anys de presó per un delicte d’agressió sexual i un any per maltractament en l’àmbit familiar. Així mateix, demana que l’acusat no pugui atansar-se o comunicar-se amb la víctima durant 14 anys i la indemnitzi amb 3.350 euros pels danys morals i les lesions.

Més de 500 casos denunciats de violència masclista en mig any Els Mossos d’Esquadra van registrar entre els mesos de gener i juny d’aquest any (últimes dades disponibles) un total de 519 denúncies per violència masclista a les comarques lleidatanes, tant en l’àmbit de la parella com en el familiar. Més de vuit de cada deu denúncies són de dones que han estat agredides per la parella o exparella. D’aquests casos, se’n van registrar 438 en el primer semestre a la província. Així mateix, en aquest període, gairebé el 20% dels casos coneguts són per violència cap a la dona en l’àmbit familiar. Fins al juny, es van comptabilitzar 81 denúncies de dones víctimes de violència per part d’algun familiar masculí. El 13% de les denúncies són per trencament d’ordres judicials d’allunyament o comunicació, per la qual cosa existeix una denúncia prèvia.

tracking