SEGRE

TRIBUNALS ENSENYAMENT

El Suprem avala la condemna a la Generalitat per la mort d'Abel

Els familiars del professor lleidatà han de ser indemnitzats amb 300.000 euros

Homenatge al professor Abel Martínez a la plaça de la Paeria.

Homenatge al professor Abel Martínez a la plaça de la Paeria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La condemna a la Generalitat per la mort del professor lleidatà Abel Martínez a mans d’un alumne en un institut de Barcelona l’abril de l’any 2015 ja és ferma. El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs que va presentar la companyia d’assegurances del Consorci d’Educació de Barcelona, format pel departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’ajuntament de la capital catalana, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va fixar una indemnització de 250.000 euros i uns altres 41.000 euros en interessos per als pares i el germà del docent, tal com va avançar SEGRE el mes de febrer passat.

Amb aquesta resolució del Tribunal Suprem finalitza el procediment judicial i ara s’ha d’iniciar l’execució de la sentència, que va determinar que hi va haver alguns errors de seguretat a l’institut Joan Fuster perquè no es va controlar un alumne que era conflictiu. L’advocat de la família, José Antonio Calles, va afirmar ahir a aquest diari que “aquesta sentència estableix jurisprudència a efectes de responsabilitats de l’administració als centres escolars. Això comportarà que de veritat l’administració hagi de vetllar per la seguretat als centres i no deixar-ho tot en reglaments que després no executa ni controla”. El lletrat també va afegir que “per a la família el més important és que per fi queda clar que la Generalitat va ser responsable directa de tot el que va passar”.

La sentència va concloure que “no es van complir els estàndards de seguretat a què té dret tota la comunitat educativa (...), els qui tenen dret a esperar i a exigir seguretat dins d’unes instal·lacions dedicades a una missió tan delicada, de valor i protecció constitucional”.

tracking