SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

La Fiscalia sol·licita sis anys de presó per a un indigent per robar 244 euros en una botiga

L’Audiència de Lleida va acollir ahir el judici i la fiscal demana que s’apliqui l’agreujant de mutireincidència || L’acusat fa més de trenta anys que roba per subsistir i viu entre la presó i el carrer

Vista general de la sala de l’Audiència de Lleida ahir, amb l’acusat al centre, durant el judici.

Vista general de la sala de l’Audiència de Lleida ahir, amb l’acusat al centre, durant el judici.LAURA CORTÉS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida va acollir ahir un judici contra un indigent de 53 anys que s’enfronta a una petició de sis anys de presó per un robatori amb força en una botiga de roba de l’Eix Comercial comès el passat 16 de gener en què s’hauria emportat 244 euros en monedes de la caixa registradora. La Fiscalia sol·licita al tribunal que li apliqui l’agreujant de multireincidència, ja que l’acusat, que en el moment de l’arrest vivia en un caixer automàtic al costat de l’estació d’autobusos, va ser detingut la setmana del robatori quatre vegades més. Així mateix, acumula antecedents policials i judicials des del 1983, per la qual cosa fa més de trenta anys que entra i surt de la presó per robatoris amb força en establiments per subsistir a Lleida, Saragossa i Osca. Fonts properes al cas van assenyalar que l’acusat no coneix cap altre mitjà de vida i assegura que en cap moment no vol fer mal a ningú, per la qual cosa comet els robatoris quan els establiments han tancat al públic, a la nit.

En el judici d’ahir, l’acusat va negar que cometés el robatori i va assenyalar que els 244 euros en monedes que li van trobar els Mossos d’Esquadra quan el van arrestar els havia guanyat demanant almoina al carrer i cobrant el subsidi d’atur. Per la seua part, un veí que viu a l’edifici de la botiga que va patir el robatori va declarar que va sentir cops a l’aparador de l’establiment i, al sortir al balcó, va veure un home vestit de negre sortint per la porta, per la qual cosa va trucar als Mossos. Per la seua banda, els agents que van arrestar l’acusat van assenyalar que aquest portava restes de vidres entre la roba i sang en una mà i a la llanterna que portava a sobre.

L’acusat compta amb antecedents des de l’any 83 i en l’actualitat està en presó preventiva

El judici va ser ajornat fins al pròxim 14 de novembre després que una testimoni no assistís a la vista oral. Per la seua part, la defensa considera que podria aplicar-se al seu client els atenuants d’alcoholisme crònic i drogoaddicció.

Un lladre de pisos reincident va acceptar set anys en un cas similar El tribunal va condemnar el març passat un veí de Lleida de 38 anys a quatre anys de presó per dos robatoris en habitatges a la Bordeta després que les parts arribessin a un acord, ja que la Fiscalia sol·licitava inicialment dotze anys de presó per multireincidència. L’home havia acceptat abans una altra condemna de tres anys per un robatori en un pis de Magraners, per la qual cosa acumulava mitja dotzena de condemnes per robar en habitatges amb dotze penes corresponents que sumaven catorze anys i set mesos de presó. A més de a Lleida, va ser jutjat a Segòvia, Saragossa i Valladolid. Sempre utilitzava el mateix modus operandi per accedir als immobles: actuava de matinada, escalava per les façanes utilitzant les canonades i accedia a l’habitatge mentre els inquilins dormien.

tracking