SEGRE

HABITATGE EMERGÈNCIA SOCIAL

La Paeria i la Sareb habiliten vuit pisos per a desallotjats del bloc de Balàfia

Ahir van poder retirar part dels objectes personals que havien quedat a l’immoble

Els objectes personals dels desallotjats els van deixar al carrer fins que van poder transportar-los.

Els objectes personals dels desallotjats els van deixar al carrer fins que van poder transportar-los.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament i la Sareb (el banc dolent) estan habilitant pisos per a vuit de les tretze famílies que la setmana passada van ser desallotjades del bloc número 3 del carrer Ripollès, al barri de Balàfia, després que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) okupés l’immoble al març. Un representant de la Sareb va assenyalar que “estem ultimant els quatre pisos per a les quatre famílies en situació de vulnerabilitat, tal com ens vam comprometre al principi, i tindran un lloguer social”. Per la seua part, el tinent d’alcalde d’Habitatge, Sergi Talamonte, va agrair que la Sareb “mantingui l’acord amb el qual es va comprometre des d’un primer moment malgrat el que va succeir la setmana passada”. Va assenyalar que, per la seua part, “estem habilitant tres pisos que són propietat de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) i hem desinfectat l’habitatge que vam cedir a una família del Secà” (tenia xinxes). Pel que fa a les cinc famílies restants que hi havia a l’immoble, Talamonte va dir que es derivaran a la taula d’emergència o a serveis socials “per tractar cada cas de forma personalitzada”.

D’altra banda, ahir la Sareb va autoritzar l’entrada de les tretze famílies desallotjades l’edifici perquè poguessin recollir els seus objectes personals. Talamonte va dir que aquest era “un assumpte pendent” i que la PAH els va demanar ajuda per a la recollida. Per això, va dir que “els vam cedir una furgoneta per als trasllats i un magatzem municipal perquè els que no tinguin on guardar les seues coses les hi puguin deixar de forma temporal”.

Talamonte censura els insults als operaris i l’absència de la PAH

El tinent d’alcalde, Sergi Talamonte, va criticar que alguns dels desallotjats del bloc de Balàfia que estava okupat des del març insultessin ahir els tècnics municipals i operaris que els van ajudar a retirar les seues coses. “Les famílies van acordar amb la Sareb retirar els objectes personals i imprescindibles de l’immoble però, durant el trasllat, van intentar retirar més objectes i van insultar els tècnics i operaris que els ajudaven”, va dir Talamonte. És per aquest motiu que va lamentar “que no hi hagués cap representant de la PAH per calmar els ànims i més després que un treballador municipal utilitzés el seu vehicle per ajudar-los”. Per la seua banda, la PAH va denunciar que una veïna va ser agredida i insultada pels Mossos d’Esquadra, mentre que el cos va assenyalar que l’actuació va ser correcta i no hi va haver cap mala praxi.

tracking