SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Fiscalia demana arrestar un acusat de simular contractes

Al no presentar-se al judici que se celebrava ahir a l’Audiència de Lleida || Hauria defraudat més de 600.000 euros a l’Estat

Vista de l’Audiència de Lleida, que jutjarà els fets.

Vista de l’Audiència de Lleida, que jutjarà els fets.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va sol·licitar ahir una ordre de cerca i captura per a un empresari que havia de ser jutjat a l’Audiència de Lleida per dos delictes de frau a la Seguretat Social i falsedat documental i que no es va presentar a la vista oral. El Ministeri Públic va demanar la seua detenció i ingrés a la presó fins que se celebri un nou judici, ja que la vista d’ahir es va suspendre. El fugit, que podria ser a l’estranger, està acusat amb un altre empresari, que sí que es va presentar al judici, de crear una empresa falsa per contractar treballadors i que aquests poguessin sol·licitar prestacions d’atur.

A l’escrit d’acusació, la Fiscalia sol·licita una pena de set anys de presó per als dos acusats per haver defraudat més de 600.000 euros a la Seguretat Social a través d’una empresa fictícia a Lleida. Estan acusats per dos delictes contra la Seguretat Social i per un altre de falsedat documental. Segons la Fiscalia, entre els anys 2014 i 2016, els acusats mai van ingressar a la Seguretat Social les quotes d’afiliació referents a 342 treballadors de l’empresa, la qual cosa implica que van defraudar a l’Estat un total de 607.874 euros. Així mateix, segons el mateix escrit, en el mateix període de temps els dos acusats van simular la contractació de trenta-set persones, a les quals van donar d’alta a la Seguretat Social perquè poguessin sol·licitar cobrar la prestació d’atur. D’aquests, quinze van arribar a percebre el subsidi per un import total de 50.000 euros.

A banda de la pena de presó que sol·licita la Fiscalia per a cadascun, el Ministeri Públic demana que se’ls imposi als dos acusats una multa de 703.600 euros i que indemnitzi la Seguretat Social amb el mateix import que suposadament va ser defraudat, més els interessos. L’Audiència s’haurà de pronunciar ara sobre l’ordre de recerca i arrest d’un dels acusats i si ha d’ingressar a la presó fins que se celebri un nou judici.

tracking