SEGRE

SUCCESSOS ARMAMENT

La Guàrdia Civil subhasta a Lleida 345 armes amb preus de sortida de 10 a 1.000 euros

Exposades aquesta setmana a la comandància

Les armes estan exposades durant tota aquesta setmana.

Les armes estan exposades durant tota aquesta setmana.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de 10 fins a 1.000 euros. Aquests són els preus mínim i màxim de sortida de les 345 armes de foc que la Guàrdia Civil de Lleida subhastarà dilluns vinent i que des d’ahir poden veure’s exposades a la comandància. Del total d’armes que surten a subhasta, hi ha 274 escopetes, 19 rifles de caça major, 18 carrabines, 21 pistoles i 11 revòlvers. Desenes d’interessats van anar ahir a revisar les armes i poder fer les licitacions amb sobres tancats.

Miguel Galeote, sergent de la Guàrdia Civil, va explicar a aquest diari que “un 90% de les armes són de persones que no ha volgut renovar la llicència i les deixen en dipòsit. Són ells els que posen el preu de sortida i li donen el valor que creuen. La resta són de dipòsits judicials”. Quant al perfil dels interessats, “han de ser persones que legalment estan habilitades per a l’ús, tinença o comerç de les armes. Es tracta principalment de caçadors, aficionats al tir i col·leccionistes”, va explicar el sergent Galeote.

Els interessats són caçadors, aficionats al tir i col·leccionistes i liciten en sobres tancats

D’aquesta forma, dilluns vinent tindrà lloc a la comandància l’obertura dels sobres tancats i l’adjudicació al “millor postor”. Com és habitual, aquelles armes que quedin sense adjudicació i els titulars de les quals no procedeixin a la seua legalització corresponent seran reduïdes a ferralla.

L’anterior subhasta a Lleida es va produir el setembre del 2017. En aquella ocasió, hi havia 291 escopetes i pistoles, de les quals van adjudicar-ne 89 (un 30%). En total, es van fer 256 licitacions. L’arma amb més licitacions va tenir-ne setze. Precisament, una escopeta Beretta va ser la peça més cotitzada i va ser adjudicada per 1.290 euros. En canvi, la més barata va ser una escopeta Sarriugarte, que es va adquirir per 16,49 euros.

tracking