SEGRE

INSTITUCIONS PRESSUPOSTOS

La Paeria tanca la compra de l'antiga comissaria de Policia de Sant Martí

Acord amb el Govern central per 172.000 euros inclòs en els comptes per al 2020 || El capítol d’inversions de l’ajuntament de Lleida per a l’any que ve inclou una partida de 180.000 euros per formalitzar la compra de l’antiga comissaria de Sant Martí, que fa 8 anys que es troba en desús, després que hagi assolit un acord amb el Govern central, segons va explicar ahir el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius.

Vista de l’exterior de l’antiga comissaria a la cantonada dels carrers Camp de Mart i Sant Martí.

Vista de l’exterior de l’antiga comissaria a la cantonada dels carrers Camp de Mart i Sant Martí.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida ha assolit un acord amb el Govern central per comprar l’edifici de l’antiga comissaria de Policia del carrer Sant Martí, que fa vuit anys que està en desús. La Paeria ha previst 180.000 euros en el pressupost de l’any que ve per atendre’n el pagament, atès que el valor d’aquest edifici ha estat taxat en 172.000 euros, segons va confirmar a aquest diari el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius. Aquest import és reduït en funció de les dimensions de l’immoble i en comparació amb els solars edificables en aquesta zona perquè ocupa una parcel·la qualificada com a zona verda en el planejament urbanístic vigent. Postius va indicar que la formalització de la compravenda només està pendent de l’informe favorable previ que la Generalitat ha d’emetre en les operacions d’adquisició de patrimoni per part de les administracions locals.

Sobre els possibles usos, Postius va manifestar que estan obertes totes les opcions, malgrat que primer caldrà veure quin és l’estat de l’immoble una vegada n’assumeixin la titularitat. Així mateix, va avançar que a partir de llavors obriran un procés participatiu amb els veïns per decidir quina destinació es dóna a l’immoble o quin tipus de zona verda s’habilita al solar. També va considerar que serà “un pas endavant” per al barri poder disposar d’un equipament ara tancat i en males condicions, al costat d’un altre espai públic com és el solar de l’antiga escola de Magisteri.

L’antiga comissaria de Sant Martí va acollir durant diversos anys els tràmits del DNI, servei que va deixar de prestar el 2009. El ministeri de l’Interior la va tancar definitivament l’octubre del 2011 i entre finals del 2015 i principis del 2016 va ser okupada durant uns mesos per un grup de joves.

La principal actuació prevista per al 2020 per la Paeria en el marc d’un capítol d’inversions molt retallat –passa dels 13,1 milions d’aquest any a 5,1– és la rehabilitació de l’antiga Capitania d’Artilleria de Gardeny com a nova seu per a empreses tecnològiques, en el marc del projecte Inno4agro cofinançat per la UE.

Així mateix, aportarà 1,26 milions a la Generalitat per iniciar les obres de l’escola Pinyana. El govern tripartit assegura que aquesta retallada està motivada pel mal estat de les finances municipals que ha deixat l’anterior govern del PSC.

Preveu un 10,9% més d’ingressos per zona blava i de l’1,3% en l’IBI El pressupost de la Paeria per al 2020 preveu un augment del 10,9% de la recaptació de zona blava fins als 5,34 milions, davant dels 4,9 pressupostats per a l’actual exercici. Precisament, el govern municipal va aprovar a través de les ordenances fiscals un augment de tarifes de parquímetre de més del 10%. També contempla ingressos superiors per l’IBI, en aquest cas de l’1,3%, al passar dels 51.228.301 euros a 51.933.466. En aquest sentit, el govern va acordar apujar el 2020 aquest impost un 1,4% de forma generalitzada i tindrà un recàrrec del 25% a 665 edificis no residencials amb els valors cadastrals més alts. El pressupost global de l’ajuntament és de 164,3 milions, 4,5 menys que el 2019.

tracking