SEGRE

URBANISME PAERIA

El PSC porta a la justícia el final de la suspensió de llicències pel POUM

Anuncia que presentarà un contenciós que demana també deixar cautelarment sense efecte aquesta mesura || Al denegar el ple el seu recurs per via administrativa

Els edils socialistes, en el ple del mes de setembre passat.

Els edils socialistes, en el ple del mes de setembre passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup municipal del PSC portarà finalment als tribunals l’acord de la Pària d’aixecar la suspensió de llicències pel nou POUM adoptat en el ple del setembre, després que un altre ple celebrat el passat dia 20 desestimés el recurs que va presentar per via administrativa. “Anunciem la presentació d’un recurs contenciós administratiu per raons d’interès general”, va assegurar ahir a aquest diari el líder del grup i cap de l’oposició, Fèlix Larrosa. Va argumentar que la resolució adoptada en aquest últim ple “no soluciona el problema que es genera respecte a les llicències que es puguin atorgar davant d’un acord municipal que és nul”.

El grup socialista basa el seu posicionament en la tesi central del seu recurs inicial: la legislació vigent obliga que, una vegada el POUM és aprovat inicialment, cal suspendre durant dos anys les llicències als sectors afectats per canvis, i aquesta mesura només pot aixecar-se en el cas que es derogui aquesta aprovació inicial.

El govern va basar la seua negativa en dos informes de tècnics municipals i un altre de Josep Maria Llop

Aquest és el quid de la qüestió, atès que la Paeria ha aixecat la suspensió de llicències però de moment no ha derogat l’aprovació inicial del POUM.

Precisament, el recurs inclourà la petició com a mesura cautelar “que es mantingui la suspensió de llicències fins que hi hagi o bé una nova aprovació inicial o, per contra, es doni continuïtat al pla en tràmit”. El PSC també subratlla que hi ha jurisprudència que recolza la seua postura.

Per la seua part, el govern va basar la desestimació del recurs en dos informes dels serveis tècnics i jurídics de la Paeria que avalen la decisió d’aixecar la suspensió.

Així mateix, el tinent d’alcalde Toni Postius va presentar en el ple un informe de l’exdirector d’Urbanisme Josep Maria Llop que conclou que la tramitació del POUM va ser irregular, la qual cosa el PSC nega (vegeu el desglossament).

D’altra banda, el PSC presenta en el ple d’avui una moció perquè la Paeria impulsi un pacte municipal pel civisme.

Insisteix que la vigència del Pla General es va acabar al maig

A banda d’anunciar la presentació d’un contenciós, els socialistes insisteixen que l’aprovació inicial del nou POUM era totalment justificada, després que el govern esgrimís un informe de l’exdirector d’Urbanisme Josep Maria Llop, que argumentava que no s’havien complert els terminis fixats per a això ni s’havia sol·licitat l’autorització de la Generalitat. El PSC destaca que el Diari Oficial de la Generalitat va publicar el 25 de maig del 1999 l’aprovació definitiva de l’actual Pla General, pel que la seua vigència de vint anys hauria finalitzat el maig passat i ara estaria prorrogat.

D’altra banda, finalment assenyala que la comissió d’Urbanisme va avalar tant l’avenç del nou POUM com la seua aprovació inicial sense cap objecció sobre els terminis de tramitació.

tracking