SEGRE

EMERGÈNCIES INCIVISME

Cremen cinc contenidors a Ronda, Mariola i Barri Antic en una nit

Els dos primers avisos es van produir amb només deu minuts de diferència a última hora de divendres || Més d’un centenar de casos en deu mesos a Lleida ciutat

Lloc dels contenidors cremats al gran passeig de Ronda

Lloc dels contenidors cremats al gran passeig de Ronda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van actuar entre divendres a la nit i ahir a la matinada en tres incendis en els quals es van calcinar un total de cinc contenidors a Ronda, la Mariola i el Centre Històric. La primera trucada als serveis d’emergències es va produir a les 23.20 hores i alertava d’un incendi al carrer Venus, davant del número 8. Les flames van calcinar per complet un contenidor de residus. Van actuar-hi dos dotacions dels Bombers. Només deu minuts després, a les 23.32 hores, es va produir una altra trucada per un altre incendi a l’altura del número 46 del gran passeig de Ronda. En aquesta zona, el foc va calcinar tres contenidors que hi havia a la via pública i els Bombers van evitar que les flames afectessin un vehicle que estava aparcat a la vora. L’última actuació va tenir lloc a les 3.39 hores, quan un incendi va calcinar un altre contenidor al carrer Jaume I el Conqueridor, a prop de la plaça Cervantes. A la zona també hi havia turismes estacionats molt a prop del contenidor incendiat, però no es van veure afectats. Entre els tres serveis es van desplegar un total de quatre dotacions dels Bombers, a més de patrulles de la Guàrdia Urbana que van servir de suport. De nou, s’ha obert una investigació per determinar l’autoria d’aquests incendis, ja que s’han produït molts altres casos en el que va d’any a la capital del Segrià.

En els deu primers mesos del 2019, els Bombers han treballat en un total de 337 incendis de contenidors i vehicles a les comarques lleidatanes. Com ja va publicar SEGRE, aquesta xifra representa pràcticament el mateix nombre de casos que en tot l’any passat, quan hi va haver 348 sortides per focs d’aquest tipus. Concretament, els Bombers han comptabilitzat aquest any 234 incendis de contenidors i 203 de vehicles.

Calcinats en tot just deu mesos 234 contenidors a les comarques lleidatanes, més d’un centenar a Lleida

La ciutat de Lleida és el municipi que registra més focs. Aquest any s’han calcinat 112 contenidors, segons xifres fins al 31 d’octubre, quan l’any passat van ser 76. Una de les principals causes que expliquen aquest augment és el vandalisme, amb diverses onades d’incendis en zones com la Mariola o Cappont que són investigades. Les protestes de l’octubre arran de la sentència del procés van causar danys en desenes de contenidors.

Lloc on van cremar tres contenidors (que ahir ja van ser reposats) al gran passeig de Ronda.

Lloc on van cremar tres contenidors (que ahir ja van ser reposats) al gran passeig de Ronda.MAGDALENA ALTISENT

tracking