SEGRE

COMERÇ OCUPACIÓ

La patronal del comerç demana un únic horari d'obertura anual

Foment i Pimec proposen fixar-lo entre les 6.30 i les 21.30 hores || Reclama el suport dels partits i diuen que la diferència entre el d’hivern i estiu és un error

Un comerç de l’Eix tancant el passat dia 21 a les 19.00 hores en favor de la reforma horària.

Un comerç de l’Eix tancant el passat dia 21 a les 19.00 hores en favor de la reforma horària.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les patronals Foment Comerç i Pimec Comerç van reclamar ahir “de forma unitària i amb urgència” establir un únic horari comercial que delimiti el marge d’obertura entre les 6.30 i les 21.30 hores, resultat de la mitjana entre l’horari d’estiu (de 7.00 a 22.00 hores) i el d’hivern (de 06.00 a 21.00 hores). Les dos patronals van demanar a tots els grups del Parlament que defensin aquest acord, i van expressar la seua disconformitat amb les propostes d’establir un horari per al comerç que fixi el tancament de les botigues a les 21.00 o fins i tot a les 20.30 hores. També van mostrar preocupació pel “retard injustificat” en la tramitació parlamentària de la reforma de l’actual horari doble d’estiu i hivern, ja que defensen que introduir aquest horari doble en la llei de Comerç va ser un error perquè no es va consensuar amb el sector i, segons el seu parer, genera desconcert entre comerciants i consumidors.

En aquest sentit, el president de Pimec Comerç a Lleida, Manel Llaràs, va considerar que adoptar un únic horari comercial és necessari perquè “fins i tot el mateix consumidor es confon amb aquests canvis d’horari i la majoria d’ells el veuen innecessari”. Així mateix, va opinar que aquesta mesura “acabarà beneficiant el petit comerç tant des del punt de vista de la conciliació familiar com per la possibilitat de poder competir contra grans superfícies, ja que habitualment són les últimes que tanquen”. Al seu torn, va vaticinar que “la proposta serà aprovada amb un ampli consens”. Paral·lelament, tant Pimec com Foment reconeixen que s’ha de treballar per una racionalització dels horaris, però que “ha d’emmarcar-se en la idea de l’equilibri, la llibertat i l’autosuficiència de la ciutadania en les seues relacions amb el consum”.

D’altra banda, la Generalitat va aprovar ahir modificar el decret sobre l’acreditació de la venda de proximitat de productes agroalimentaris. Aquesta modificació incorpora els productes agraris, fixa una durada anual per a l’acreditació, estableix que els animals han de nàixer, criar-se i sacrificar-se en explotacions del territori i fa extensiva la participació d’empreses gestionades per la persona titular de l’explotació a partir d’un 50 per cent.

tracking