SEGRE

Un 89,7% dels comerciants lleidatans percep un elevat tancament de botigues al seu carrer

Segons una enquesta de PIMEC, que també indica que el 64% dels botiguers preveu augmentar les vendes aquest Nadal

Vista de l'Eix Comercial de Lleida.

Un 89,7% dels comerciants lleidatans percep un elevat tancament de botigues al seu carrerMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 89,7% dels comerciants de la demarcació de Lleida percep un elevat tancament de botigues al seu carrer o eix, segons una enquesta publicada aquest dijous per PIMEComerç. On més es percep aquesta davallada del petit comerç és a la demarcació de Girona (90%), seguida de la de Lleida, Tarragona (82,7%) i Barcelona (73,4%). L'estudi indica que un 54% dels botiguers catalans asseguren que podran seguir amb el seu negoci durant l'any 2020 però amb dificultats, mentre que són un 43,7% els que confien continuar sense problemes. De fet, un 1,84% admeten que la seva situació és complicada i preveuen tancar l'any que ve, un percentatge que a nivell territorial s'eleva al 2,9% entre els de Lleida.

L'estudi també ha preguntat per la campanya de Nadal, que un 77% dels comerciants creuen que farà augmentar les vendes. Els més optimistes són els comerciants de Tarragona, amb un 82,7% preveient més vendes per Nadal, i els que ho són menys són els gironins, on només la meitat pronostiquen un increment. A Barcelona el 79,9% dels botiguers preveuen vendre més per Nadal, mentre que a Lleida són un 64,1%.

D'altra banda, la immensa majoria dels comerciants catalans, un 83%, no té previst fer rebaixes durant les Festes, i un 79% tampoc vendrà per Internet. Els comerciants de Girona són els que menys intenció tenen de vendre per Internet (90% no ho faran), seguits pels de Lleida (89,7%), els de Tarragona (82,7%) i els de Barcelona (73,4%).

tracking