SEGRE

NOMENCLÀTOR REIVINDICACIONS

La Paeria estudia rebatejar la plaça Constitució com a Clot

Els veïns recullen 400 firmes per reanomenar aquest espai || Ferre afirma que analitzen si es debat al Consell de Ciutat

Vista general de la plaça de la Constitució, que l’entitat veïnal demana rebatejar com del Clot

Vista general de la plaça de la Constitució, que l’entitat veïnal demana rebatejar com del ClotSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de veïns Clot i Confluències ha recollit quatre-centes firmes perquè la plaça de la Constitució passi a dir-se del Clot. El president, Manel Rodríguez, va explicar que fa un parell de setmanes va sol·licitar a la regidoria de Participació “assessorament sobre com es pot arribar a canviar el nom d’una plaça”, però va indicar que encara no ha rebut resposta.

Aquesta zona sempre ha estat coneguda com el Clot de les Granotes i l’entitat veïnal vol reconèixer, amb la recuperació del nom per a la plaça, la mobilització que hi va haver als anys setanta per aconseguir paralitzar la construcció de pisos que hi havia prevista i mantenir l’espai públic, cosa que al final es va aconseguir.

Per la seua part, la regidora de Participació, Elena Ferre, va explicar que “hem d’estudiar a través de quina via s’aplica el canvi, com per exemple pel Consell de Ciutat”, i va afirmar que la modificació del nom “millor si es produeix mitjançant un acord entre tots”.

En aquest sentit, el Consell de Ciutat no es constituirà fins a mitjans de l’any que ve, segons va indicar aquesta mateixa setmana l’alcalde, ja que primer s’han d’acabar de conformar tots els consells de cada barri o zona.

tracking