SEGRE

TRANSPORT FERROCARRIL

Renfe anuncia per al 6 d'abril l'estrena de l'AVE 'low cost' però no diu si pararà a Lleida

Es dirà AVLO, cobrirà la línia Madrid-Saragossa-Barcelona, tindrà més places i els bitllets es posaran a la venda al gener || La companyia assegura que “encara no s’ha definit” quines seran les parades

El tren AVLO serà de color morat, amb un 20% més de places, i no tindrà cafeteria ni classe preferent.

El tren AVLO serà de color morat, amb un 20% més de places, i no tindrà cafeteria ni classe preferent.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe i el ministeri de Foment van anunciar ahir que el proper 6 d’abril entrarà en servei el nou AVE low cost, que es denominarà AVLO, per cobrir la línia Madrid-Saragossa-Barcelona, però sense aclarir si tindrà parada a Lleida. Segons van informar fonts de Renfe a aquest diari, “encara no s’ha definit” si a part de la de Saragossa hi haurà més parades intermèdies. No obstant, les mateixes fonts no van descartar que aquest nou comboi pugui tenir parada tant a Lleida-Pirineus com a Camp de Tarragona.

Respecte a l’AVLO, el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, va assenyalar que els bitllets es posaran a la venda a partir del gener i el preu, que no va especificar, serà reduït respecte a l’oferta actual. Al seu torn, va recalcar que el recorregut és de prova i, quan es consolidi el servei, s’estendrà a més usuaris i línies de tot l’Estat. En aquest moment, s’estan adaptant els trens de la sèrie 112 de Talgo perquè cobreixin el servei, ja que seran de color morat i no comptaran ni amb servei de cafeteria ni classe preferent.

Així mateix, l’AVLO es convertirà en el servei d’alta velocitat de Renfe amb més capacitat de viatgers, amb 438 places per tren, xifra que suposa un 20% més respecte als actuals trens de la sèrie 112.

Posteriorment, a mesura que es vagi estenent aquest servei, s’incorporaran nous trens, de la sèrie 106, que comptaran amb 581 places.

Amb aquest nou servei, Renfe confia que l’AVE low cost li generi el 20% dels seus ingressos en els propers deu anys, ja que, segons Ábalos, “l’alta velocitat ja no serà un producte tan sols enfocat a viatges de negocis, sinó que s’obre a famílies, joves i altres col·lectius que l’utilitzaven de forma molt ocasional”. La implantació d’aquest nou servei coincideix amb la liberalització del transport de viatgers, que entrarà en vigor a finals de l’any que ve. En aquest sentit, la companyia pública francesa SNCF i el consorci integrat per Air Nostrum i Trenitalia seran els operadors privats que competiran amb Renfe i podran fer setze i cinc circulacions diàries respectivament en els AVE Madrid- Barcelona, el de Llevant i el que uneix Madrid amb Sevilla i Màlaga.

Renfe va anunciar el febrer del 2018 la creació d’aquest AVE de baix cost, que inicialment s’havia de dir EVA i cobriria la línia entre Madrid i l’aeroport del Prat. Llavors, la companyia va dir que l’única parada intermèdia seria la de Tarragona, la qual cosa va provocar una allau de crítiques de les institucions, empreses i viatgers lleidatans. Ara, després de l’anunci del tren AVLO, la parada de Lleida segueix en l’aire a tot just quatre mesos que entri en servei.

tracking