SEGRE

LLEURE NORMATIVA

La Paeria multa Biloba amb prop de 16.000 euros per excés de soroll

Obre expedient i proposa 3 sancions per sobrepassar el límit permès per llei || L’empresa al·legarà i considera que els mesuraments de la Paeria són “discutibles”

Imatge d’arxiu de la discoteca Biloba, situada al polígon Neoparc.

Imatge d’arxiu de la discoteca Biloba, situada al polígon Neoparc.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha obert un expedient sancionador a la discoteca Biloba en el qual proposa la imposició de tres multes per un import total de 15.901 euros per superar el límit sonor i manipular els mesuradors acústics diverses nits d’aquest estiu, una cosa per la qual ja va ser multada l’octubre passat. L’expedient en qüestió va ser registrat el 6 de novembre i el document detalla que el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Lleida (CETILL) va fer una sèrie de mesuraments al llarg dels mesos de juliol, agost i setembre en els quals van detectar “19 incidències en els equips limitadors de so els 13 dies que es van fer les emissions”, mentre que el límit de so va ser superat 12 vegades aquells mateixos dies. El CETILL també va dur a terme una sèrie de mesuraments per tota la ciutat per comprovar si el nombre de decibels estava per sobre del límit legal.

Segons l’informe, “en les comprovaciones efectuades als carrers Agustins, Agramunt i avinguda Pearson no es va registrar cap afectació”. No obstant, “al carrer Palauet sí que es va percebre clarament la música procedent de l’activitat” i els mesuraments van demostrar que el volum de decibels “és superior al valor límit”.

El col·legi d’enginyers diu que el nivell màxim de decibels va ser superat en fins a 12 ocasions

Per això, la Paeria ha imposat a Biloba tres multes. La primera per manipular els limitadors dels equips de so, que portaria una sanció de 9.000 euros; una altra per superar el nivell de decibels, que seria de 6.601 euros; i una tercera per superar “en 5 unitats” el nivell de decibels fora del recinte, com demostren els mesuraments del carrer Palauet, la sanció del qual és de 300 euros.

Un representant de l’empresa va dir ahir que els mesuraments que va dur a terme l’ajuntament són “discutibles”, alhora que va anunciar que recorreran l’expedient i va recordar que el 2018 ja se’ls va donar la raó en un cas similar.

En el seu moment, un portaveu de Biloba va assegurar que l’equipament complia tots els requisits acústics i que feien controls periòdics per assegurar-se que no sobrepassaven el límit permès.

Una discoteca que acumula diverses multes i queixes veïnals Les tres multes que l’ajuntament ha imposat a la discoteca Biloba per superar el límit de soroll permès i suposadament manipular els limitadors de so no són una novetat, ja que l’equipament suma diverses sancions administratives en els últims anys. L’octubre passat, la discoteca va ser multada amb 31.200 euros també per sobrepassar el límit sonor i modificar els equips i per no tenir seguretat en un esdeveniment. Paral·lelament, l’estiu de l’any passat hi va haver diverses queixes de veïns de la Bordeta i Cappont per l’excés de soroll de la discoteca i fins i tot una dona va denunciar davant de la policia que la seua filla patia insomni a causa del so que generava la discoteca.

tracking