SEGRE

POLÍTICA ESMORZAR NADALENC AMB LA PREMSA

La Paeria posa en marxa els tràmits per recuperar la concessió de l'estació de busos

Al febrer, dos anys abans que finalitzi la seua vigència de 50 anys, comunicarà als adjudicataris que no vol prorrogar-la || Demana un ajut europeu per instal·lar mesuradors de contaminació i fetors

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, va anunciar ahir, durant l’esmorzar nadalenc amb els mitjans de comunicació, que el febrer de l’any que ve comunicarà a la concessionària de l’estació d’autobusos que vol exercir la reversió de la concessió. “Llavors començarà el compte enrere perquè Lleida disposi d’una nova estació amb la complicitat d’altres administracions, com la Generalitat, però també l’Estat”, va indicar Postius. Va detallar que han determinat que la concessió de l’estació d’autobusos es va iniciar el 24 de març del 1972 per cinquanta anys, per la qual cosa té vigència fins al 2022, i va afegir que una clàusula indica que si no es té la voluntat de prorrogar-la s’ha de comunicar amb una antelació mínima de dos anys. Va assenyalar que aquest termini s’extingeix i no s’ha habilitat la nova estació, la concessió passaria igualment a mans de la Paeria. La nova estació està prevista en un espai sota el pont de Príncep de Viana, al costat de la terminal de l’AVE, i l’actual, al carrer Saracíbar, té múltiples deficiències.

Per la seua part, el tinent d’alcalde Sergi Talamonte va anunciar que la Paeria optarà a una subvenció de fons Feder per crear una xarxa de mesuradors de contaminació atmosfèrica i odorífera. Va subratllar que així podran determinar quines indústries emeten les fetors que denuncien alguns barris, així com detectar les zones més contaminades de la ciutat i crear “passadissos” per poder creuar la ciutat de forma més saludable. El projecte té un pressupost de quatre milions i també hi participen la Universitat de Lleida, el Centre Superior d’Investigacions Científiques i dos empreses tecnològiques.

Crítiques d’integrants de l’Associació dels Reis Mags, que aposten per boicotejar actes de l’entitat

D’altra banda, l’alcalde, Miquel Pueyo, va negar que al govern hi hagi visions diferents sobre el Museu Morera i va reafirmar el compromís de les tres formacions que l’integren perquè la nova seu a l’antiga Audiència es converteixi en una realitat, malgrat que fa mesos que les obres estan aturades. “Estem fent totes les gestions i en totes les direccions perquè així sigui. És prioritari que no es perdi aquesta oportunitat”, va incidir. A més, Postius va reiterar l’aposta municipal pel pla de l’estació.

Foto de grup dels edils de la Paeria i representants dels mitjans de comunicació de Lleida, després de l’esmorzar de Nadal.

Foto de grup dels edils de la Paeria i representants dels mitjans de comunicació de Lleida, després de l’esmorzar de Nadal.ITMAR FABREGAT

tracking