SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Condemnat a més de deu anys de presó per violar i agredir la parella

L’Audiència considera provat que la va colpejar amb un vas i la va obligar a mantenir relacions sexuals || No creu la versió de l’acusat, que diu que és un muntatge

L’acusat, al judici celebrat el 31 d’octubre.

L’acusat, al judici celebrat el 31 d’octubre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a més de deu anys de presó un home que va violar i va agredir la seua parella en un hostal de la capital del Segrià el 22 de juliol del 2018 al considerar provada la versió de la víctima, que va denunciar que el seu nòvio l’havia colpejat amb un vas i l’havia obligat a mantenir relacions sexuals després d’una discussió. El tribunal rebutja la versió de l’acusat, M. E.A.H, en presó provisional per aquesta causa des dels fets, que va denunciar ser víctima d’un muntatge de la denunciant per tal de regularitzar la seua situació a Espanya.

D’aquesta manera, imposa a l’agressor nou anys i sis mesos de presó per un delicte d’agressió sexual i cinc anys més de llibertat vigilada. Així mateix, li imposa uns altres vuit mesos de presó per un delicte de maltractament. El processat haurà d’indemnitzar la víctima, amb la qual no podrà comunicar-se o atansar-se durant més d’onze anys, amb 3.330 euros pels danys morals causats. La sentència no és ferma, i la defensa estudia si la recorrerà.

Declaren que van sentir un crit i van veure la víctima sortir en roba interior de l’habitació de l’hostal

Segons la resolució, ha quedat acreditada la denúncia de la dona, que va afirmar durant tot el procés judicial que el dia dels fets va anar amb l’acusat, amb el qual mantenia una relació sentimental des de feia quatre mesos, a un hostal de Lleida. Després d’una discussió, la dona va voler abandonar l’habitació, segons la sentència, però l’home l’hi va impedir. “La va agafar pels braços i la va conduir per força al llit, on la va penetrar en contra de la seua voluntat”, resa la sentència.

Així mateix, la víctima va assenyalar que l’acusat la va colpejar al cap amb un vas. La versió de la víctima, afegeix el tribunal, ha quedat acreditada per les declaracions dels mossos i de dos testimonis, que van dir haver sentit un crit i veure la víctima sortir de l’habitació nua, tal com havia explicat la dona. També pels tècnics de l’Equip d’Atenció a la Víctima, que la van considerar una denunciant vàlida i creïble.

La denunciant va relatar que es va oposar a les relacions sexuals, però finalment va cedir per por que la colpegés. L’Audiència recorda que aquesta resistència és suficient per acreditar una agressió sexual i que no s’espera una reacció “heroica” que posi en perill la vida de la víctima.

Eleva la pena a l’aplicar agreujants de parentiu i gènere a l’acusat

L’Audiència de Lleida ha acceptat la petició de l’acusació particular d’aplicar al processat els agreujants de parentiu i gènere, la qual cosa eleva la pena. En el primer cas, considera que ha quedat acreditat que entre les parts hi havia una relació sentimental. En el segon, assenyala que en l’actuar de l’acusat “va haver-hi un intent de dominació i menyspreu sobre la víctima, per col·locar-la en un rol d’inferioritat i subordinació per satisfer els desitjos sexuals en contra de la seua voluntat”.

tracking