SEGRE

FESTES JUSTÍCIA

Canelons i entrecot per als 593 reclusos de Ponent

La presó elabora sis menús nadalencs entre la nit de Nadal i Reis || Ponent compta amb un 5,5% menys de presos que el 2018

Vista aèria del Centre Penitenciari de Ponent.

Vista aèria del Centre Penitenciari de Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Penitenciari Ponent, com fan la resta de presons de tot Catalunya, oferirà als 593 reclusos menús especials per aquestes festes nadalenques que inclouen, per exemple, els tradicionals canelons, entrecot o pizza i raviolis. D’aquesta forma, i com és tradició des de fa molts anys, tornaran a elaborar menús nadalencs la nit de Nadal, el dia de Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any, 1 de gener i per Reis. Els interns tenen la possibilitat de degustar un menú general o, per als que no mengin carn, un de vegetarià.

La nit del dia 24, per exemple, poden menjar sopa de peix, cuixetes de pollastre amb patates braves i torrons. Els que optin pel menú vegetarià tindran sopa de verdures i pizza de formatge. Per al dia 25, els cuiners han previst elaborar sopa de galets, entrecot de vedella, pijama i cervesa sense alcohol.

Els presos que no mengen carn compten amb una elaboració especial per a ells

Per Sant Esteve, serà el torn dels macarrons, cuixa de pollastre al forn i pastís de llimó. El sopar de Cap d’Any inclou plats com lasanya de carn o raviolis de formatge, redó de vedella o graellada de verdures i pastís Selva Negra. Aquella nit tampoc hi faltarà el raïm i també podran beure Coca-cola. El primer dia de l’any el celebraran amb canelons (de carn o d’espinacs), bistec de vedella amb salsa de pebre i tiramisú. Finalment, el dia de Reis també hi haurà canelons i de segon plat hi haurà cuixetes de pollastre amb salsa de xampinyons o rotlles de primavera. Les postres seran el tradicional tortell de Reis.

D’altra banda, val a destacar que la població reclusa del Centre Penitenciari Ponent s’ha tornat a situar per sota dels sis-cents interns. Hi ha 593 persones privades de llibertat, un 5,5 per cent menys que fa un any, quan n’hi havia 628, segons les últimes dades que va oferir el departament de Justícia a 18 de desembre. D’altra banda, el Centre Obert acull 95 persones que només van a pernoctar a la presó.

tracking