SEGRE

SANITAT FORMACIÓ

Lleida vol impulsar la formació en infermeria i més places MIR

La regió sanitària demanarà a Madrid l’acreditació docent per a infermeres pediàtriques i geriàtriques || “Hi ha prou feina per acollir més residents”

Infermeres atenen un pacient al seu domicili.

Infermeres atenen un pacient al seu domicili.ICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regió sanitària de Lleida vol impulsar la formació en infermeria en diverses especialitats, així com augmentar el nombre de places de metge intern resident (MIR). Actualment, a Lleida s’ofereixen 63 places de formació sanitària especialitzada, de les quals 49 són de Medicina, 10 d’Infermeria, dos de Psicologia, una de Farmàcia Hospitalària i una de Biologia (amb l’especialitat d’Anàlisis Clíniques).

La desena d’infermeria es distribueixen en tres places de Salut Mental, quatre de Familiar i Comunitària i tres d’Obstetrico-Ginecologia (matrones). “En els últims anys hem apostat per la infermeria de forma potent”, va manifestar Silvia Bielsa, cap d’estudis hospitalaris de Lleida, que va afegir que “per aquesta raó volem demanar l’acreditació docent al ministeri de Sanitat per a dos places de pediatria i dos de geriatria el 2021”. Considera que “per als infermers, formar-se és molt important i per això creiem que s’han de fomentar les especialitats”.

L’Arnau vol una plaça més de Cardiologia i de Medicina Interna i el Santa Maria, la de Geriatria

Precisament, María Egea, infermera resident de segon any de familiar i comunitària a Lleida, va afirmar que “és essencial desenvolupar especialitats en infermeria per donar una millor assistència de qualitat, per la qual cosa és imprescindible professionalitzar-nos”.

Va lamentar que “siguem un sector poc visibilitzat, malgrat que som una figura sanitària potent amb un cos i competències propis”. Egea va explicar que “quan acabes el grau en Infermeria entres en una borsa de treball i t’avisen dels contractes que s’ofereixen i amb la teua inexperiència treballes com pots”. Hi ha sis especialitats d’infermer intern resident (IIR): Familiar i Comunitària, Obstètrico-Ginecologia, Salut Mental, Pediatria, Geriatria i Treball.

D’altra banda, Bielsa va explicar que també sol·licitaran al ministeri més places de MIR. En concret, una segona de Cardiologia, la tercera de Medicina Interna i la primera de Geriatria. “Tenim les capacitats per créixer, ja que hi ha prou feina assistencial per formar més residents i que hi hagi més especialistes.” En aquest sentit, va assenyalar que “l’hospital Santa Maria compta amb un servei potent que pot assumir la formació en Geriatria”.

Pel que fa a l’oferta del 2020, hi ha una plaça més de Cirurgia General, de Traumatologia, i de Medicina Familiar i recupera la d’Oncologia Mèdica, però en perd una de Medicina Intensiva.

tracking