SEGRE

URBANISME HABITATGE

Els desallotjats del carrer Major de Lleida han de deixar l'hotel el 10 de gener

Denuncien que no troben pisos “assequibles” per complir el termini de Serveis Socials || La Paeria afirma que els ajudarà però que han d’“espavilar-se”

Alguns dels afectats, davant del bloc amb la denúncia al jutge de guàrdia.

Alguns dels afectats, davant del bloc amb la denúncia al jutge de guàrdia.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos de les tres famílies que van ser desallotjades el passat 12 de desembre del número 33 del carrer Major per les deficiències del bloc, i que la Paeria va resituar en un hotel, denuncien que Serveis Socials els deixarà de costejar l’estada el dia 10 de gener. “Ens han dit que de moment no tenen pisos d’emergència, però que si nosaltres trobem una altra solució ens ajudaran”, va explicar un dels afectats. Tanmateix, va manifestar que “al carrer Major pagàvem 300 euros al mes i no trobem res per sota dels 450 euros més despeses i ni l’altra família ni nosaltres ens ho podem permetre. A més cal sumar-hi els costos de la mudança, ja que totes les nostres pertinences segueixen als pisos afectats”. Una de les famílies la formen sis adults i dos menors i l’altra, dos adults amb una mascota. “La situació és molt preocupant i hem tingut episodis d’ansietat perquè no sabem què passarà amb nosaltres i més d’una vegada han vingut a l’hotel els serveis mèdics”, va afirmar.

Per la seua part, fonts municipals van informar que “de les tres famílies que hi havia allotjades a l’hotel, una ja s’ha espavilat pel seu compte i ha abandonat aquest establiment, mentre que les altres dos estan convocades a una reunió demà”. Van assenyalar que “és cert que des de Serveis Socials se’ls ha donat un termini, ja que també és responsabilitat dels mateixos afectats buscar solucions al problema”.

Tot i així, van apuntar “en la trobada de demà es valorarà la situació de nou, per poder prendre les mesures més oportunes, però en cap moment es deixarà d’acompanyar i ajudar-les a trobar solucions”.

Aquestes dos famílies han portat als tribunals la propietària i l’administrador de finques de l’edifici “per haver llogat un bloc amb perill d’ensorrament”.

tracking