SEGRE

PAERIA POLÍTICA

Els testimonis de les càrregues de l'1 d'octubre, a partir de finals de mes

Hauran d’omplir un formulari per declarar

Imatge de la comissió de l’1-O celebrada ahir a la Paeria.

Imatge de la comissió de l’1-O celebrada ahir a la Paeria.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones que vulguin oferir la seua versió de les càrregues policials durant el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 perquè en quedi constància als arxius municipals podran presentar la sol·licitud per fer-ho a finals de mes. Així ho va acordar ahir la comissió especial de l’1 d’octubre de la Paeria, en la qual es va fer entrega als seus membres de la documentació que els testimonis hauran d’omplir i que serà al Registre Municipal. Segons va explicar el president de la comissió, Josep Maria Currià, “els serveis jurídics de la Paeria han elaborat un document perquè els ciutadans que ho desitgin puguin sol·licitar donar el seu testimoni dels fets de l’1-O en la comissió i un altre en el qual se’ls informa de la normativa de protecció de dades i el que comporta legalment parlant oferir-se com a testimoni”. Currià va afegir que “hem donat de termini fins divendres als regidors perquè presentin esmenes si ho desitgen a aquests documents i, en cas que no se’n rebi cap, la setmana que ve ja estarien disponibles en el registre, encara que crec que fins a finals de mes no estaran a punt, perquè hi pot haver esmenes”.

El següent pas de la comissió serà “anar recopilant tots els testimonis que s’ofereixin, i les declaracions dels quals quedaran a l’Arxiu Municipal perquè puguin ser consultades en el futur per estudiosos i historiadors”.

Sol·licitaran als mitjans de comunicació que aportin documents dels fets per a l’arxiu

D’altra banda, també demanaran a mitjans de comunicació i administracions que entreguin, si ho desitgen, informació i documentació sobre els fets d’aquell dia. “Aquesta serà una part vital, ja que els documents gràfics serviran per donar més força als testimonis”, va recalcar Currià.

tracking