SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Educació fa marxa enrere, manté P3 al col·legi Cervantes i no tancarà el centre

Pueyo assegura que a Lleida no “s’iniciarà el tancament unilateral de cap escola sense la voluntat expressa de l’alcalde” || La concentració de protesta de demà es transforma en una “celebració”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gir de guió ahir al col·legi Cervantes. El dia va començar amb una reunió entre la direcció i els pares d’alumnes en la qual es van mostrar “en peu de guerra” per salvar el centre, al qual Educació va comunicar dijous passat que el curs vinent ja no oferiria P3 com a inici del seu tancament progressiu. Però poques hores després, l’alcalde, Miquel Pueyo, va informar el claustre de professors que finalment continuaran oferint P3 i que treballaran al costat d’Educació per revertir la segregació del centre, sense tancar-lo.

“Ens ha dit que ha parlat amb el conseller Bargalló i que no es tancarà cap escola pública mentre sigui alcalde”, va afirmar el director del col·legi, Carles Lleixa. 

El president de l’associació de pares, Óscar Hernández, va expressar també la seua “alegria” perquè el barri no perdi el seu col·legi i Lleixa va afirmar que mantenen la concentració de demà “però en lloc de protesta serà de celebració i agraïment de tot el suport rebut”.

En un vídeo a Twitter, Pueyo va assegurar que “a Lleida no s’iniciarà el tancament de cap centre educatiu sense el vistiplau del govern municipal i la voluntat expressa del seu alcalde, i aquesta voluntat ni ha existit ni existeix”.

“El grup de P3 no es tancarà ni s’iniciarà cap procés de tancament unilateral de l’escola. He parlat amb el conseller d’Educació i hem acordat la creació d’una taula de diàleg i de planificació en la qual hi haurà la Generalitat, la Paeria, la comunitat, docents, les famílies i les entitats vinculades a l’escola que es considerin necessàries”.

Per la seua part, Educació va reafirmar en un comunicat que “el departament mantindrà l’oferta de P3 el curs 2020-2021” i va indicar que treballaran amb la Paeria “de forma cooperativa per repensar el futur de l’escola Cervantes, amb el compromís d’establir un diàleg amb la comunitat educativa”. Va assenyalar que “l’objectiu és fer una prospecció sobre el futur del centre i abordar actuacions urgents per revertir la situació actual de segregació”. Pueyo va advocar per “reformes profundes en el funcionament de l’escola i fer una actuació intensiva sobre l’edifici vell”.

La junta de personal docent va remarcar que tancar el centre era “obviar la realitat en lloc de transformar-la i posar tots els mitjans per canviar-la, dignificar les instal·lacions i implementar els recursos humans i econòmics”. El grup municipal del PSC va qualificar de “marcadament incompetent la gestió d’un tema tan delicat” i va criticar que el govern de la Paeria hagi estat “desaparegut” durant dies.

Els docents de l’Àngel Guimerà decideixen avui si es mobilitzen El claustre de docents del col·legi Àngel Guimerà de Balaguer té previst reunir-se avui dimecres per decidir si es mobilitza contra la intenció d’Educació de suprimir P3 el curs que ve i acabar tancant el centre. D’aquesta manera, la direcció considera que es podria optar per “refundar” el centre en lloc de “donar per perduda una escola pública”, però serà el claustre qui prengui la decisió sobre possibles accions. D’altra banda, se celebrarà a l’escola Valldeflors de Tremp el primer debat del Congrés d’Educació Pública a Catalunya sobre inclusió i equitat.

Suport de les famílies - A primera hora del matí, famílies d’alumnes es van reunir amb la direcció i van mostrar el seu suport a la concentració contra el tancament del col·legi Cervantes. Poques hores després, la situació va canviar i la ...

Suport de les famílies - A primera hora del matí, famílies d’alumnes es van reunir amb la direcció i van mostrar el seu suport a la concentració contra el tancament del col·legi Cervantes. Poques hores després, la situació va canviar i la ...ITMAR FABREGAT

tracking