SEGRE

SANITAT LABORAL

Trenta metges de Lleida van demanar exercir a l'estranger el 2019

Suïssa, França, Itàlia, Mèxic i Colòmbia, les destinacions dels que van marxar

Imatge d’arxiu d’una consulta del CAP Primer de Maig.

Imatge d’arxiu d’una consulta del CAP Primer de Maig.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 30 metges col·legiats a Lleida van sol·licitar l’any passat el certificat d’idoneïtat professional al Col·legi de Metges per exercir a l’estranger. En total van demanar 37 certificats, ja que un mateix professional en pot sol·licitar més d’un si sospesa anar-se’n sense tenir una destinació predeterminada. Tanmateix, fonts del Col·legi van explicar ahir que “finalment només se’n van anar sis, dels quals tres ja han tornat”. Els facultatius tenien entre els 32 i 61 anys; un era Metge de Familia, un altre era Psiquiatre, un altre Cirurgià General i els altres no tenien especialitat. Dos se’n van anar a Suïssa i els altres, a França, Itàlia, Mèxic i Colòmbia. “Quan un metge vol anar-se’n, el més habitual és que sigui perquè vol millorar la seua situació laboral”, van assenyalar les mateixes fonts, encara que van concretar que dos se’n van anar per motius personals. Respecte als tres que ja han tornat, van explicar que “en la majoria dels casos és perquè no s’adapten o no superen un temps de prova requerit”.

els detalls

  • Certificats. L’Organització Mèdica Col·legial va expedir l’any passat 4.100 certificats d’idoneïtat de 2.500 metges per exercir a l’estranger. A Lleida van ser 37 de 30 facultatius.
  • Motius i perfil. A Espanya, el 64,85% dels certificats es van sol·licitar per treballar, el 10,82% per a cooperació i el 4,37% per estudiar. El 50,87% eren dones i el 49,13%, homes.
  • Destinacions. Les més sol·licitades van ser el Regne Unit, França, Irlanda, Itàlia i Alemanya.
  • Especialitats. La majoria de sol·licitants eren Metges de Família, Anestesiòlegs, Pediatres, Oftalmòlegs i Ginecòlegs. 

El 2018, el Col·legi va expedir 54 certificats, però finalment només van marxar cinc. “Acaben sent pocs i és que a Espanya dels 2.500 metges que van sol·licitar anar-se’n l’any passat, només ho van fer 433”, va afirmar, segons les dades de l’Organització Mèdica Col·legial.

D’altra banda, el ministeri de Sanitat va alertar ahir que en quinze anys es jubilaran gairebé 70.000 metges, la qual cosa agreujarà l’oferta i la demanda.

tracking