SEGRE

UNIVERSITAT DRETS

El centre que va expulsar una alumna pel hijab rectifica

Afirma que revisarà la seua normativa “per garantir la no-discriminació” || La UdL confia que no es torni a repetir

Hajar, a l’esquerra, va ser l’estudiant afectada.

Hajar, a l’esquerra, va ser l’estudiant afectada.CONSELL DE L’ESTUDIANTAT UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Sanitària Sant Josep d’Igualada, el centre que va expulsar una alumna de quart curs d’Infermeria del campus de la Universitat de Lleida (UdL) a la capital de l’Anoia de les pràctiques per no treure’s el hijab, ha anunciat que revisarà la seua normativa per garantir la no-discriminació.

Des de la UdL, que es va reunir ahir amb els responsables del centre, van celebrar “l’entesa” d’un incident “que ha permès posar de manifest el problema i alhora obre la via per evitar que es repeteixi en el futur”, va assenyalar a través d’un comunicat.

“Per promoure la neutralitat, el personal haurà d’evitar signes polítics o religiosos”

Des de la fundació atribueixen l’expulsió de la jove al fet que la normativa del centre apunta que “amb l’objectiu de promoure el règim de neutralitat i uniformitat, que volem fomentar amb la relació per als nostres pacients, el personal haurà d’evitar l’ús de signes visibles de qualsevol convicció política, esportiva, religiosa o filosòfica al lloc de treball”.

Tanmateix, després del succés, van anunciar que amb l’objectiu de complir la legislació actual actualitzaran el seu reglament intern per garantir que es compleixin les condicions d’higiene necessàries, sense prohibir el dret a l’exercici de la llibertat religiosa i així garantir la no-discriminació i la defensa i protecció dels drets i les llibertats fonamentals.

Quan la UdL va tenir coneixement d’aquesta situació, “va manifestar a les parts i també públicament a les xarxes socials el seu suport a l’alumna, ja que, efectivament, l’ús d’aquesta peça de vestir forma part dels seus drets i que, en tot cas, els requeriments exigibles per a la roba de treball no havien de contradir-los, sinó cenyir-se a fer-la compatible amb les tasques encomanades”.

A partir d’ara, la UdL inclourà als convenis de pràctiques amb centres i empreses una clàusula per evitar qualsevol discriminació, com ja va avançar aquest diari.

Quan l’alumna va ser expulsada, la UdL li va assignar un altre centre i llavors va denunciar el cas.

tracking