SEGRE

SERVEIS AVARIES

Renfe recol·loca drets en un AVE passatgers d'un Avant Barcelona-Lleida cancel·lat

Per una incidència al taller d’alta velocitat ubicat a Can Tunis que va afectar en total una desena de trens d’alta velocitat || Queixes dels viatgers també per la falta d’explicacions i el “caos”

Viatgers asseguts a terra i dempeus a l’espai entre vagons.

Viatgers asseguts a terra i dempeus a l’espai entre vagons.@SARABAILAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els passatgers de l’Avant que havia de sortir ahir de Barcelona cap a Lleida a les 16.05 hores van ser recol·locats a l’AVE Barcelona-Madrid de les 16.00 i molts van haver de viatjar drets als passadissos o a l’espai entre els vagons, o bé asseguts a terra. L’Avant va ser cancel·lat a causa d’una incidència tècnica al taller de manteniment dels trens d’alta velocitat ubicat a Can Tunis, que impedia entrar i sortir als combois i va afectar la circulació d’una desena d’AVE i Avant, segons va indicar un portaveu de Renfe.

Va afegir que alguns dels trens van circular amb retard mentre que altres, com l’Avant esmentat, van haver de ser cancel·lats i la companyia va optar per resituar els passatgers en un altre tren, encara que no hi hagués lloc per a tothom. Va assegurar que viatjar dempeus està permès i que van optar per aquesta mesura per “minimitzar el retard” als viatgers. Va apuntar que poden reclamar l’import del bitllet en compliment del compromís de puntualitat de la companyia.

Aquesta situació va generar nombroses queixes entre els passatgers. Una viatgera que tenia bitllet a l’Avant juntament amb els seus pares, d’edat avançada, va explicar que la situació va ser caòtica. Vint minuts abans de l’hora de sortida, van veure que un plafó informava que el seu tren havia estat cancel·lat. “Hem preguntat i al final un dels informadors de Renfe ens ha dit que anéssim a l’andana de les vies 2 a 6, que ens recol·locarien en un altre tren”, va explicar. “Allà hi havia molta gent i era un caos, tothom preguntava i els informadors només deien que ens resituarien, fins que a falta de deu minuts un ens ha dit que anéssim a l’AVE de la via 2”, va detallar. Va afegir que els va indicar que pugessin als vagons del 5 el 8 i que “si hi ha algun seient lliure us hi asseieu”. Però amb prou feines hi havia seients disponibles, així que la majoria dels resituats es van quedar drets –algun jove es va asseure a terra– amb el seu equipatge al costat de les portes d’accés als vagons o al passadís. Al parar a l’estació de Camp de Tarragona, hi va haver més problemes, ja que passatgers que pujaven es van trobar que el seient per al qual tenien bitllet estava ocupat. “L’interventor s’ha emportat a un altre lloc dos invidents que havia col·locat al lloc assignat a una parella que ha pujat a Tarragona”, va destacar. Altres passatgers també van expressar queixes a través de les xarxes socials, entre ells la senadora d’ERC per Lleida Sara Bailac. Per exemple, un viatger va detallar que anaven “212 persones de peu a l’AVE Barcelona-Madrid”, un altre va lamentar haver de viatjar assegut a terra i un altre va criticar també haver d’anar dret “a 289 quilòmetres per hora” i després d’haver pagat “noranta euros”.

Calvet veu “inexplicable” que l’AVLO no pari a Lleida ni Tarragona El conseller de Territori, Damià Calvet, va qualificar ahir d’“inexplicable” que l’AVE low cost, denominat AVLO, que s’estrenarà el proper 6 d’abril a la línia Barcelona-Saragossa-Madrid, no pari a Lleida ni a Tarragona, i demana a l’Estat espanyol que rectifiqui. És qui acaba decidint i si comercialment s’adonen que efectivament aquesta alta velocitat low cost necessita que encaixi també a Tarragona i Lleida, que ho decideixin ràpid. Ho diré a la ministra i ja ho hem dit als nivells que correspon i espero que rectifiquin”, va indicar a Catalunya Informació. En aquest sentit, la Paeria, la Diputació i la Cambra de Comerç aposten per un front comú per aconseguir que l’AVLO pari a la capital del Segrià, al qual s’afegeix la Federació d’Associacions de Veïns. Renfe justifica per raons comercials que no pari a Lleida, però no descarta revisar les parades més endavant, en funció de la demanda. Renfe ultima la posada a punt d’aquest nou servei, que serà el tren d’alta velocitat amb més capacitat per transportar viatgers, amb 438 places. La companyia iniciarà dilluns a les 13.00 hores la venda de bitllets, amb una promoció de 1.000 places diàries durant deu dies a 5 euros. Aquest comboi, amb el qual Renfe busca avançar-se a la competència d’altres operadors que arriba al desembre, s’estrenarà amb tres freqüències diàries per sentit entre Madrid i Barcelona, però n’afegirà dos més al maig i al setembre.

Viatgers asseguts a terra i dempeus a l’espai entre vagons.

Viatgers asseguts a terra i dempeus a l’espai entre vagons.@SARABAILAC

tracking