SEGRE

MOBILITAT TRANSPORT

La Diputació demana que l'AVLO pari a Lleida per reduir l'ús del cotxe

Imatge dels usuaris que divendres van viatjar drets en un AVE.

Imatge dels usuaris que divendres van viatjar drets en un AVE.@ANNAMAJS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Diputació, Joan Talarn, va remetre divendres passat una carta al president de Renfe, Isaías Táboas, en la qual li demana que el nou tren d’alta velocitat low-cost, denominat AVLO, pari a Lleida. “Aquest nou servei, acompanyat d’una nova proposta tarifària i d’increment dels serveis Avant, contribuirà a facilitar la mobilitat de les persones de Lleida i facilitarà la vertebració del territori impulsant l’economia”. A més a més, afirma que “si volem una mobilitat sostenible, és necessària proporcionar a la població una alternativa al vehicle privat, tenint en compte que el 65% de desplaçaments amb origen o destinació fora de la nostra província són entre Lleida i Barcelona”.

Talarn també manifesta que “la nostra capital i la seua ciutadania han estat permanentment discriminats respecte a les altres capitals catalanes”, quant a serveis ferroviaris.

D’altra banda, uns 30 passatgers que havien d’agafar ahir un Intercity a les 10.56 a Lleida cap a Barcelona van ser resituats en un Alvia de les 12.03. Els usuaris van poder asseure’s, després que divendres usuaris d’un Avant cancel·lat van ser resituats en un AVE i van haver de viatjar drets.

tracking