SEGRE

INVESTIGACIÓ PROCÉS

Possibles multes de fins a 30.000 euros a 18 lleidatans pels talls a la Jonquera

Als 18 investigats lleidatans per l’acte del Tsunami se’ls aplicarà la llei Mordassa si s’arxiva la causa penal || Els primer citats es van negar a declarar ahir

Una trentena de persones es van concentrar per donar suport als investigats.

Una trentena de persones es van concentrar per donar suport als investigats.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil ha obert expedients per la llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com a llei Mordassa, als divuit lleidatans investigats pel tall de l’autopista AP-7 a la Jonquera (Girona) del mes de novembre passat convocat per Tsunami Democràtic. Els afectats van tenir coneixement ahir d’això quan van anar fins a la comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, al Secà de Sant Pere, després que fossin citats a declarar per la causa penal oberta pels delictes de desordres públics, danys i contra la seguretat en el trànsit, com va informar aquest diari dissabte passat. Tots ells es van negar a declarar. Ahir estaven citades 13 persones i avui serà el torn de cinc més. Es tracta de veïns de diverses poblacions de Lleida que van ser identificats pels cossos policials després d’assistir a la protesta.

Carles López, lletrat d’Advocacia per la Democràcia de Lleida i que representa alguns dels investigats, va explicar que “mentre estigui oberta la causa penal, la via administrativa de llei de Seguretat Ciutadana està paralitzada. Tanmateix, si s’arxiva la causa penal, la Guàrdia Civil seguirà el cas per la via administrativa”. En aquest supòsit, la Guàrdia Civil consideraria que són autors d’una infracció greu, “la qual cosa comporta un barem de sancions que van dels 601 als 30.000 euros”, va afegir López. Un jutjat de Figueres investiga la causa, que ha estat declarada secreta, per la qual cosa Advocacia per la Democràcia va recomanar als investigats que s’acollissin al dret a no declarar, a l’espera de veure com avança la investigació judicial. Carlos de Diego, un dels investigats, va afirmar que el que estava fent a la Jonquera era “llibertat d’expressió política”.

Els investigats van comptar ahir amb el suport d’una trentena de persones, que van ser convocades pels Comitès de Defensa de la República (CDR). A més de la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra van custodiar la caserna. No es van produir incidents.

tracking